Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71 föll på nytt – tappar i bottenstriden

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Luleå har vänt på sin negativa trend på ett imponerande sätt. Samtidigt växer HV71:s avstånd till säker mark ytterligare.

Detta sedan de förstnämnda vunnit med 5–2 i Jönköping under lördagseftermiddagen.

För det blev något av en uppförsbacke för hemmalaget redan i första perioden.

Ställningen var nämligen 2–0 till Luleå då. Detta sedan Jonathan Andersson gjort ledningsmålet och Brendan Shinnimin gjort det andra på en jättepassning från Linus Fröberg.

Fredrik Forsberg var då inte nöjd efter första perioden.

– Riktigt dåligt. Vi kommer inte ut och tar tag i matchen som vi vill. De får två snabba. Det är riktigt dåligt, sade han i C More och fortsatte:

– Vi måste ta kamperna. Vill man inte ta en kamp så vinner man inte. Vi måste ta upp desperationen och kampen. Nu ser det dött ut.

Väl i period två gick Luleå också upp till hela 4–0 efter ett nytt mål från Shinnimin, samt ett från Juhani Tyrväinen. På det reducerade Oscar Fisker Mölgaard.

”Får bara kämpa, kämpa och kämpa”

Just nämnde Fredrik Forsberg satte även en reducering till, på passning från Simon Önerud. HV-kaptenen som inte spelat sedan det hockeyallsvenska kvalet i maj.

Men närmare än så kom inte HV71. I stället satte Tyrväinen ett mål i tom kasse till 5–2 vilket blev slutresultatet.

– Det syns på oss att vi har lite bättre självförtroende. En bra vinst, sade Linus Fröberg.

Han kommenterade även sina dubbla assistpoäng.

– Jag ser Shinnimin tidigt på första och då vet jag var jag har honom. På andra kommer han från byte och blir lite borttappad. Vi får bra utdelning.

I och med det, och att Brynäs besegrade Malmö, ökade Jönköpingslagets avstånd till säker mark. Nu har de hela åtta poäng upp till Brynäs.

– Det blir en tuff match när man tappar i första. Sen får man kämpa i andra också. Vi får bara kämpa och kämpa, säger HV71:s Taylor Matson.

Se höjdpunkterna från HV71–Luleå