Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71 föll mot Leksand på hemmaplan

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV71 jagade andra raka segern. 

Men Jönköpingslaget satte inte sina chanser. I stället var det Leksand som drog ifrån – när Mattias Tedenby satt i utvisningsbåset. 

– Det är helt avgörande lägen, säger Tommy Samuelsson i C More. 

HV71 jagade sin andra raka seger när Leksand gästade Husqvarna Garden. Leksand fick dock en drömstart. Redan efter några minuter kom Emil Heineman fri med HV-målvakten Jonas Gunnarsson och gjorde ledningsmålet. 

Leksand fortsatte vara det bättre laget i den första perioden och hade flera bra chanser att utöka ledningen på. 

– Vi gör det bra, det är deras kontringar vi får hålla koll på. Där är de farliga, säger målskytten Emil Heineman till C More. 

– Vi måste vara mer vakna, det måste vi ändra. Det blev bättre i slutet, men vi måste upp ännu mer, säger Victor Sjöholm. 

Tedenby utvisad när Leksand gjorde mål

HV71 kom ut piggare i den andra perioden, vilket skulle ge resultat. Tyler Vesel blev ren med Mantas Armalis och sprätte in pucken bakom målvakten. Kvitteringen var därmed ett faktum. 

– En jämn match tycker jag. Det har varit chanser åt båda hållen. Men det känns som vi har en växel till att lägga in, säger Patrik Zackrisson. 

HV71 fortsatte att trycka på in den avslutande perioden och hade flera lägen i numerärt överläge, men pucken ville inte in. I stället var det bortalaget som skulle ta ledningen. När Mattias Tedenby satt utvisad slog Justin Kloos till. 

– Det är helt avgörande lägen. Någonstans handlar det om att kunna behålla kylan, koncentrationen och fokus på det vi ska göra, sa Samuelsson i C More om Tedenbys avgörande utvisning. 

Matt Caito gjorde sedan 3–1. Måns Lindbäck reducerade precis innan slutet. Det skulle bli matchens sista mål. Tre poäng till Leksand. Noll till HV71. 

Jönköpingslaget ligger därmed fortsatt under strecket med fem poäng upp till Brynäs.