Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV71 bröt tunga sviten inför kvalet mot Brynäs

Highlights: HV71 bröt den mörka sviten
HV71 vann sista matchen i grundserien.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
HV ska kvala mot Brynäs med start nästa vecka.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Elva raka förluster blev inte tolv.

HV71 fick med sig en 5-3-seger hemma mot Linköping – ett resultat som kan höja självförtroendet i kvalet mot Brynäs.

– Framförallt vill vi att defensiven ska sitta. I ett kval är det defensiven som vinner matcher, säger HV:s Eric Martinsson i C More.

I torsdags stod det klart att Brynäs med all sannolikhet skulle bli motståndare för HV71 i kvalet till hockeyallsvenskan.

Den redan klara tabelljumbon ställdes mot Linköping i ett genrep inför kvalet under lördagen.

– Man vill ha känslor och saker att spela för, men vi får se det som ett bra genrep. Framför allt vill vi att defensiven ska sitta. I ett kval är det defensiven som vinner matcher, men målskyttet får gärna komma i gång också, säger HV-backen Eric Martinsson i C More inför matchen.

HV71 vann mot Linköping

HV71 lyckades också visa gryende form inför kvalet.

Anton Wedin stod för en individuell prestation och satte 1-0 i den sjunde minuten och sedan utökade Filip Sandberg i powerplay bara två minuter senare. Anton Wedin gjorde sitt andra mål i matchen i den andra perioden och resultatet var 3-1  efter två perioder.

– Det känns lite i lungorna. Bra läge att få en match innan kvalet. Det är bra att få lite självförtroende i matchsituationer”, säger HV Niklas Arell i C More inför den sista akten.

Slutresultatet blev till sist 5-3 till HV71.