Pierre Engvall. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNPierre Engvall. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Pierre Engvall.  Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

HV-forwarden förd till sjukhus efter matchen

Publicerad

Mardrömsbesked för Pierre Engvall. 

HV 71-spelaren skadade sig i 3-5-förlusten mot Mora och fördes till sjukhus efter matchen. 

Han har drabbats av en fraktur i nyckelbenet och blir mest troligt borta året ut.  

– Han opereras i Jönköping i morgon (söndag), säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP

Under fjolåret var Pierre Engvall en central del av det Mora som trotsade oddsen, slog lokalrivalen Leksand i kvalspel och tog sig upp till SHL. 

Men trots avancemanget valde Engvall, som stod för 40 poäng på 50 grundseriematcher förra säsongen, att lämna Mora för de svenska mästarna HV 71 till i år. 

Engvall till sjukhus med skada

På lördagen var han tillbaka i sin gamla hemmaarena, men det blev inte den dag som Engvall hade hoppats på. 

HV 71 förlorade matchen och i den tredje perioden tvingades Engvall utgå med en befarad axelskada och fördes till sjukhus. 

– Jag vet inte hur det är med honom, när jag kom till omklädningsrummet efter matchen var han borta, säger HV-tränaren Johan Lindbom till Jnytt

Engvall tvingas till operation

Det ser tyvärr inte särskilt bra ut för Engvall. 

HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark säger till JP att det rör sig om en fraktur på nyckelbenet som kräver operation.

– Vi gjorde röntgen här uppe och det bekräftade misstanken att det handlar om en fraktur. Han opereras i Jönköping i morgon (söndag) och är förmodligen borta året ut. Men vi vet så klart mer exakt när operationen är genomförd, säger Frostemark.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag