Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV 71:s tunga bakslag: Backstjärnan skadad

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HV 71 har gått som tåget under försäsongen. 

Men nu har klubben drabbats av ett tungt bakslag inför den stundande seriepremiären. 

Backstjärnan Johannes Kinnvall är skadad och beräknas bli borta under tre veckor.    

Johannes Kinnvall var under den förra säsongen backen som producerade mest poäng (11+29) i SHL och belönades då med ett NHL-kontrakt. Därefter blev det dock klart att stjärnan lånas ut till HV 71 under den kommande säsongen. 

Jönköpingsklubben har enbart förlorat en match under försäsongen och nämns som en av guldkandidaterna. Men klubben får klara sig utan sin Kinnvall under inledningen av SHL. 

Även Holmström blir borta

Backen fick under matchen mot Djurgården en tackling på axeln och beräknas bli borta under tre veckor, enligt HV 71:s sjukgymnast Andreas Frostemark.

HV 71 meddelar även under onsdagsmorgonen att forwarden Axel Holmström blir borta under ett tag framöver. 

– Axel fick en smäll på träningen under för veckan och vi har konstaterat en knäskada på axel som gör att han är borta från spel i ca fyra veckor. Han har undersökts med magnetkamera vilket gav oss positiva besked, säger Frostemark till klubbens hemsida.

Sedan tidigare är Max Wennlund och Jesper Williamsson långtidsskadade. 

HV 71 inleder SHL-säsongen med spel med Frölunda på lördag.