Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV 71:s skademardröm "Värsta jag varit med om"

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. I fredags kom beskedet att Kristofer Berglund missar resten av säsongen. Nu kommer nästa tunga skadebesked från regerande mästarna.

Nyförvärvet Alexander Ytterell missar hela säsongen. 

Och i kväll tvingades David Ullström kliva av isen.

– Det är det värsta jag har varit med om, säger Andreas Frostermark, sjukgymnast.

HV 71 har flera spelare skadade och till kvällens match mot Malmö Redhawks fanns sju ordinarie spelare utanför matchtruppen. 

Och nu står det klart att Alexander Ytterell kommer att fortsätta att saknas från mästarlagets laguppställning för resterande del av säsongen då backen slitit av bröstmuskeln och inte kommer hinna återvända innan säsongen är över.

– Alexander har slitit av bröstmuskeln och kommer att opereras i veckan. Det innebär tyvärr att säsongen är över även för honom, säger Jonas Kalman, läkare i HV71 i ett pressmeddelande. 

Läkarens ord: "Värsta jag varit med om"

För HV 71 mörknade skadeläget än mer efter Malmö-mötet under tisdagskvällen. 

Det när David Ullström tvingades kliva av.

Nu har HV 71 åtta skadade spelare - men kan få tillbaka spelare snart.

– Vi har två spelare som blir tillgängliga på torsdag i Sebastian Wännström och Linus Söderström. Sedan har vi några som är på gång till nästa vecka, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostermark och fortsätter:

– Det är det värsta jag har varit med om. Vi var uppe i sju stycken för två år sedan när vi spelade play in mot Leksand och sedan Skellefteå i kvarten.

Han menar också att han själv tittar på hur han jobbat under säsongen, och tar på sig en viss del av ansvaret...

– Det är klart det är tungt. Det är klart att man rannsakar sig själv ganska kraftigt när man kommer upp i det här antalet.

Ersätts av Brynäs-backen

Som ersättare för Alexander Ytterell kommer HV 71 att plocka in Marc Zanetti, något SportExpressen avslöjade tidigare i kväll, som i våras var med när Brynäs gick till final men som i höst haft stora problem att ta plats i laget - trots att man är tabelljumbo och är hela SHL:s största krislag.