Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HV 71:s poängkung kan missa premiären

Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Lars Andersson

HV 71:s poängkung Erik Christensen är knäskadad och missar de avslutande matcherna i Champions Hockey League.

Risken finns att han missar SHL-premiären borta mot Skellefteå.

– Vi hoppas han är tillbaka runt premiären, säger HV-läkaren Jonas Kalman.

Det var i 7-1-segern över Sönderjyske i Champions Hockey League i lördags som HV 71:s överlägsne poängkung förra säsongen, Erik Christensen, utgick.

– Han fick en smäll på knäet. Han kommer att vila någon vecka eller några veckor, kanske, säger HV 71-läkaren Jonas Kalman.

SHL-premiären i fara?

HV inleder SHL-säsongen den 17 september med bortamatch mot SM-finalisterna Skellefteå. Frågan är om Christensen, som gjorde 44 poäng (13 mål, 31 assist) på 46 SHL-matcher senaste säsongen, kan vara med då.

– Det är någonstans där vi siktar på. Han kommer att missa matcherna till helgen och åker inte med laget på roadtrip till Danmark och Österrike, säger Jonas Kalman om HV:s kommande matcher i Champions Hockey League mot Sönderjyske (torsdag) och Salzburg (lördag).

På HV 71:s skade- och frånvarolista finns sedan förra säsongen backen Simon Karlsson (körtelfeber) och forwarden Christoffer Törngren (korsbandsskada).

Lång väg tillbaka

– Det finns inte så mycket nytt att rapportera om Simon. Han har kommit i gång och har börjat träna lite lätt, men han har varit borta länge och har också en lång väg tillbaka. Spel är inte aktuellt än vad vi kan se, säger Kalman.

– Törngren kommer att missa en månad av denna säsong i alla fall.

Backen Lawrence Pilut ska operera sin skadade axel på måndag i nästa vecka i Jönköping.

– Vi räknar med upp till sex månaders rehabilitering.

Nyförvärvet Niklas Hansson är på väg tillbaka efter frånvaro och det ser ut som att han kommer att spela i Champions Hockey League senare i veckan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!