Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktades till Brynäs – klar för krisande HV 71

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Snart beger sig Hugo Alnefelt till Edmonton med Juniorkronorna. 

Nu har HV 71 listat ut hur man ersätter stortalangen. 

Den rutinerade keepern Markus Svensson värvas in på ett korttidskontrakt. 

På torsdag väntas Hugo Alnefelt bli en del av den JVM-trupp som samlas i Sundsvall redan nästa vecka för ett karantänläger inför turneringen i Edmonton. 

Tar sig Sverige långt i mästerskapet riskerar HV 71 att få vara utan sitt stjärnlöfte i en månads tid vilket lämnar ett stort hål i lagbygget. 

För att täcka upp för Alnefelt tar nu Jönköpingslaget in rutinerade Markus Svensson, som gått arbetslös under hösten. För två veckor sedan florerade uppgifter om att Svensson var på ingång till Brynäs för att fylla tomrummet efter skadade Viktor Andrén, men nu blir det alltså HV 71 för 36-åringens del. 

Två guld med Skellefteå

Avtalet med Svensson är skrivet till 9 januari. 

– Hugo kommer med största sannolikhet bli uttagen i Juniorkronorna och därför har vi nått denna överenskommelsen med Markus som vi är väldigt glada för. Markus är en oerhört seriös och professionell målvakt med mycket erfarenhet, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Markus Svensson tillhörde senast Färjestad och har två SM-guld med Skellefteå från åren 2013 och 2014.