Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

HV 71 sänkte Brynäs efter straffvarianten

Publicerad

Sebastian Wännströms straffvariant har hockeypubliken i Gävle sett många gånger tidigare.

Senaste offret: Brynäsmålvakten Linus Fernström.

– Som ni såg så hade jag inte koll på den, säger Fernström.

Sebastian Wännström öppnade målskyttet den här kvällen med sitt sjätte mål för säsongen. Men det var 26-åringens andra fullträff i mitten av andra perioden som fick många i publiken att minnas tillbaka till Wännströms tid i klubben.

Unge David Gustafsson slet sig fri och ordnade fram straffen som Wännström utnyttjade på bästa tänkbara sätt.

Plockade fram sin variant

En variant vi har sett honom göra många gånger förr i SHL och burväktaren Linus Fernström såg inte ut att ha gjort hemläxan på förhand. Och han hade inte fått information från ledningen heller.

Wännström grundlurade honom och HV 71 tog på nytt kommandot i matchen. 

– Som ni såg så hade jag inte koll på den, säger Wännström och Tommy Sjödin berättade på presskonferensen att ingen talat med Fernström om den här varianten.

– Pecka (Alcén, målvaktstränare) kom och sa till mig i pausen att vi skulle ha tagit upp den inför. Men det var en fin straff, jag trodde han skulle skjuta. Jag får träna mer straffar helt enkelt, säger Fernström.

– Jag trodde nog dom skulle ha koll på den. Jag vet ju att Pecka känner till den i alla fall, säger Wännström själv med ett leende.

1–2 stod sig i matchen inför den tredje akten och det dröjde bara drygt fyra minuter innan vi fick se ytterligare en tvåmålskytt presenterade sig.

Ytterligare en tvåmålsskytt

Mattias Tedenby fick i väg ett snabbt handledsskott fram till 1–3 och i nästa byte snappade han upp en lös puck framför målet och lyfte in 1–4.

Wännström noterades för assist på båda målen och lämnade Gävle med fyra poäng den här kvällen.

Brynäs inlånade forward från Timrå, Ludvig Nilsson, blev målskytt i matchen men det hjälpte inte.

Daniel Mannberg kvitterade till 2–4 i slutskedet av matchen men HV71 kunde hålla undan utan några större problem och lämna Gävle med tre nya poäng.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag