Foto: Ronald Zak
 Foto: Ronald Zak

HV 71 lockar målkung - erbjuder kontrakt

Publicerad

HV 71 försöker locka hem Martin Thörnberg, 29, från KHL.

Han reser hem från Ryssland och har fått ett kontraktserbjudande av HV.

– Vi har pratat om ekonomin och vad de är villiga att göra. Det har han fått med sig, säger Thörnbergs agent Patrik Aronsson till SportExpressen.se.

Det skulle vara en av kommande säsongs tyngsta värvning om HV 71 lyckas skriva kontrakt med målmaskinen Martin Thörnberg, 29.

Under sina två säsonger i världens näst bästa liga KHL har Thörnberg gjort 46 mål och totalt 77 poäng på 101 matcher.

Den senaste säsongen gjorde han 26 mål - delat svenskt rekord i KHL, tillsammans med Mattias Weinhandls notering från 2009/10.

Kontraktet går ut

Men nu går Tre Kronor-forwardens kontrakt med Torpedo Nizjnij Novgorod ut.

– Han åker hem i helgen och ska fundera på den sista biten, om han ska vara i KHL eller Jönköping, men han har inte bestämt sig för någonting och ingenting är klart, säger Martin Thörnbergs agent Patrik Aronsson.

Thörnberg har möjlighet att byta upp sig i KHL till en större klubb.

– Han har alternativ och trivs bra i Torpedo också. Det kan bli så att han blir kvar där också, säger Patrik Aronsson.

Martin Thörnberg, som vunnit tre SM-guld med HV 71, har sitt hem i utkanten av Jönköping och det är dit han nu reser med familjen för att ta ett beslut om sin hockeyframtid.

Står med öppen famn

– HV ser gärna att han kommer hem om han vill flytta från Ryssland och står med öppna famnen, säger Thörnbergs agent Patrik Aronsson.

Martin Thörnberg har fått ett konkret erbjudande från HV 71.

– Ja, det har vi.

Men det handlar inte om ett så långt kontrakt som Per Ledin skrev 2009 (sexårskontrakt) eller Johan Davidsson 2010 (fem år).

– Nej, några sådana kontrakt är inte aktuellt i dagsläget, säger Aronsson.

Om Martin Thörnberg i stället skriver ett två- eller treårskontrakt är det ändå massor av HV-supportrar som kommer att jubla.

Inom kort kommer ett besked.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag