Foto: Lars Andersson
 Foto: Lars Andersson

HV 71 har inte gett upp hoppet om stjärnback

Publicerad

JÖNKÖPING. Det är bara tre veckor kvar till SHL-premiären.

Men HV 71 hoppas fortfarande på Anssi Salmela, 30, kommande säsong.

– Han är absolut inte avskriven, säger HV:s sportchef Johan Hult till SportExpressen.se.

Anssi Salmela värvades när det var kris i HV 71 förra hösten. Den finländske backstjärnan gjorde direkt avtryck och var en starkt bidragande orsak till att Jönköpingsklubben lyckades ta sig till slutspel.

Sedan dess har Salmela inväntat anbud från NHL. Dyker inget upp kan det bli spel i HV i vinter igen.

– Han gjorde klart väldigt tidigt att han vill se sig om, främst om han kan få ett kontrakt eller en tryout med en NHL-klubb. Han väntar fortfarande på det.

"Fantastisk hockeyspelare"

– Men i och med att det börjar dra ihop sig till camperna nu så lär det dröja max augusti ut innan de kommer till ett beslut. Sen vet man inte om han står näst på tur att ringas in eller om han är samtal nummer fem i det läget, förklarar HV 71:s sportchef Johan Hult.

Är han avskriven för er?

– Nej, absolut inte. Det är han inte på något sätt och det har han aldrig varit. Det är en fantastisk hockeyspelare och vi håller kontakten med hans agent kontinuerligt. Vi är extremt nöjda med det han uträttade här förra säsongen.

Letar nyförvärv

HV 71 är ute efter förstärkning på backsidan. Skulle det inte bli något med Salmela fortsätter jakten.

– Vi jobbar inte utifrån någon speciell tidsram utan det viktiga är att ha en ram för vad den här spelaren ska stå för. Det ska vara en ledande spelare både på och utanför isen. Det är det vi kommer att sätta i främsta rummet. Vi kommer inte att stressa fram något som inte känns rätt, säger Johan Hult.

HV möter Växjö på bortaplan i SHL-premiären den 11 september.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag