Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Huselius och Tallinder får nya drömkontrakt

Schweiz nästa för de avstängda Linköpingsspelarna Kristian Huselius och Henrik Tallinder. På lördag spelar de slutspelsmatcher i olika lag.
Portade i Sverige men Tre Kronors skandalduo Kristian Huselius och Henrik Tallinder har fått nya drömkontrakt i Schweiz.
På lördag debuterar de när slutspelet drar i gång men i varsitt lag.
Som SPORT-Expressen kunde avslöja i går får de sparkade Linköpingsspelarna Kristian Huselius och Henrik Tallinder dispens av Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd att fortsätta säsongen med välbetalt spel i Schweiz.

Åker direkt till Bern

– Henrik Tallinder har skrivit på ett kontrakt för SC Bern och åker dit omedelbart, säger hans NHL-agent Craig Oster och fortsätter: – Kristian Huselius är överens med Rapperswil-Jona om ett kontrakt. Har du pratat med Huselius?– Ja, han ser fram emot det här och att få fortsätta med det han gör bäst och är upprymd över den här möjligheten. Kristian Huselius får en svensk tränare i Rapperswil där förre Leksands- och Tre Kronorstjärnan Magnus Svensson assisterar förre finske HV-stjärnan Kari Eloranta.

Het slutspelsmatch

På lördag debuterar Huselius i första kvartsfinalen borta mot Davos – Tallinder premiärspelar för sin nya klubb Bern i ett hett slutspelsmöte med Lugano på bortaplan. Trots sexskandalen i Tre Kronor var det inte alltför svårt att hitta ett nytt jobb åt svenskarna. – Klubbarna har känt att killarna bara begått ett omdömeslöst misstag och inte gjort nåt kriminellt.

"De har varit långt ned"

Linköpings lagkapten Thomas Johansson tycker det är skönt att det löst sig för Huselius och Tallinder. – Jag har pratat med dem, och de mår fruktansvärt dåligt. Det har känts som om de har varit så långt ned man kan komma. Linköping har tidigare levt högt på kedjan Knuble–Morrison–Huselius. Sedan kom Tony Mårtensson in i Huselius ställe. Men mot Mora hittar vi matchvinnarna i förstafemman: Den svarade för alla tre målen i tredje perioden då 1–1 blev 4–1, med mål av Jyrki Välivaara, Mikael Håkanson och Jussi Tarvainen.