Huselius klartecken - gör comeback i kväll

Publicerad

Kristian Huselius har gett klartecken för spel, enligt uppgift till SportExpressen.se.

I kväll gör han comeback i elitserien och Scandinavium och spelar för AIK mot Frölunda.

Den före detta NHL-forwarden Kristian Huselius, 34, tänker spela sig i form efter sina skador. Kontraktet med AIK blev officiellt i går och i kväll spelar han mot Frölunda.

Huselius kände efter en extra gång på matchvärmningen under tisdagsförmiddagen och bestämde sig sedan för att komma i gång med matcher. Förra säsongen blev det bara två matcher i NHL för Columbus på grund av skador. Den senaste matchen Huselius spelade var den 6 december i fjol.

Tillbaka i hemmaarenan

Poängmaskinen har inte spelat i elitserien sedan NHL-lockouten 2004-2005 då han gjorde 49 poäng (14 mål, 35 assist) på 34 matcher.

I elitserien har Kristian Huselius gjort 177 poäng (77 mål, 100 assist) på 218 matcher för Färjestad, Frölunda och LHC.

I kväll är han tillbaka i sin gamla hemmaarena Scandinavium fast nu i AIK:s tröja. Huselius spelar i en kedja med Esa Pirnes och Broc Little.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag