Hotet: "Hånar oss – kommer få sitt"

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

MORA/STOCKHOLM. Moras Robin Johansson sänkte Djurgårdens stjärncenter Andreas Engqvist med en brysk tackling i första perioden.

Så pass allvarligt att Engqvist tvingades bryta matchen.

Efteråt var Djurgården rejält irriterade på Robin Johansson.

– Han kommer få sitt förr eller senare, varnar Mikael Ahlén.

Ett utspel som Robin Johansson slår tillbaka emot.

– Det är ett kraftigt påhopp, säger han till Expressen.

Djurgården körde över Mora i SHL och vann med komfortabla 4–0.

Men efterhandssnacket har kommit att präglas av den otäcka smäll som Djurgårdens landslagscenter Andreas Engqvist fick av Moras Robin Johansson i den första perioden.

En situation som rört upp rejält i Djurgårdslägret.

– Jag är inte nöjd med att vår bästa spelare får lämna isen efter en smäll mot huvudet, oavsett vad det står i matchen, sade lagkaptenen Calle Ridderwall i C More i den första periodpausen.

Enligt Robin Johansson bromsade han in farten precis innan tacklingen.

– Pucken går ut och han sänker sig ner. Jag kommer, sedan bromsar jag ned farten och glider in i bröstet på honom. Jag tycker min arm åker in i hans bröst, sedan ser det värre ut när glaset vinglar så där, sade han i C More.

När Calle Ridderwall får höra talas om det ilsknade han till rejält.

– Det var ett av de mest korkade uttalanden jag någonsin hört. Så korkat att jag egentligen inte ska kommentera det. Det är klart att han inte glider in i Andreas Engqvist. En kille kliver inte av med hjärnskakning efter att någon har glidit in tacklingen mot honom, säger Ridderwall till TT.

"Jag har tystnadsplikt"

Domarna valde att inte ge Robin Johansson några repressalier efter tacklingen.

– Det är en jättesvår situation att bedöma och vi hade en diskussion kring tacklingen. Vi gör bedömningen att Robin Johansson sänker farten, han hoppar inte och han håller in armbågen. Sedan sträcker sig Andreas Engqvist efter pucken och blir träffad på ett olyckligt sätt och det är jättetråkigt att han blir skadad, men vi kan inte se något regelbrott i tacklingen, säger domaren Patrik Sjöberg till Expressen.

Christian Schumacher, medicinskt ansvarig i Djurgården, lägger locket på.

– Han kan inte prata och jag kan inte säga någon diagnos för jag har tystnadsplikt. Det enda jag kan säga är att han fick en smäll mot huvudet som alla såg och att han klev av matchen. Sedan får vi göra en ny bedömning i morgon.

Ahléns hot: "Han kommer få sitt"

Även efter matchen var det fortsatt rejält uppretat hos stockholmarna.

– Det är en solklar tackling mot huvudet, förhoppningsvis är det inte allt för illa, men den är inte allt för vacker, säger Mikael Ahlén.

Ni gick hårt åt Robin Johansson resten av matchen, hur viktigt är det att stå upp för en lagkamrat och markera på det sättet?

– Det är självklart att man gör det. Först sätter han en tackling mot huvudet, sedan håller han på att klippa knäna på (Patrik) Lundh. Folk måste visa lite respekt i ligan så det är klart att vi kommer vara på honom om det. 

Mikael Ahlén var inte nöjd med Robin Johanssons agerande och skickar en varning till honom.

– Dessutom står han och hånar oss från båset, så han kommer få sitt förr eller senare.

På vilket sätt hånar han?

– Han var tydligen nöjd att han har skadat spelaren, så jag är upprörd.

Robin Johansson slår tillbaka: "Det är ett kraftigt påhopp"

Men Robin Johansson slår tillbaka mot Mikael Ahléns utspel.

– Jag har aldrig hånat någon och kommer heller aldrig att göra. Det är ett kraftigt påhopp, säger han.

– Den person som har uttryckt sig på det sättet har mycket att lära. Sen blir man mycket förvånad att det mals på, för när domaren har blåst av matchen tar man varandra i hand och går vidare. Jag gratulerar Djurgården till segern, de var bättre än oss i dag.

Johansson skickar också en hälsning till Andreas Engqvist.

– Hoppas också verkligen att det gick bra för Engqvist. Det var absolut inte meningen att det skulle kunna bli någon skada, säger Robin Johansson.