Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

"Honkens" mardröm - 4 mål på 14 skott

Publicerad
Uppdaterad
Johan Holmqvist hade en tung dag på jobbet.
Frölundamålvakten släppte in fyra mål - på fjorton skott när Brynäs vann med 5-2.
Tre av hemmamålen kom redan i den första perioden.
Av logistiska skäl valde Frölunda att skippa den i stort sett obligatoriska matchvärmningen. Sett till spelet i första perioden var det ett mindre klokt beslut. Speciellt hade Frölundas backar mycket svårt att hitta sina positioner och gav inte målvakten Johan Holmqvist någon större hjälp.
Frölunda-tränaren Ulf Dahlén tvingades till time out redan efter knappt åtta minuter vid 2–0 för Brynäs, det blev bättre ordning i Frölundas försvar efteråt.

Släppte in fyra mål

Frölundamålvakten hade ingen vidare bra dag i Gävle. Johan Holmqvist, som tagits ut i den preliminära OS-truppen, tvingades släppa in fyra mål på 14 skott innan han blev utbytt med bara minuter kvar av matchen. Det gav honom 71 procent i räddningsprocent. Desto bättre gick det för Eddie Läck som vikarierade i målet för Jacob Markström som spelar JVM. Han släppte bara in två mål på totalt 32 skott från Frölunda.
- Min insats var klart godkänd. När det dessutom blev första trepoängaren i elitserien känns det extra bra, säger Eddie Läck.
Han fortsätter:
- Som jag har väntat på denna match. Innan matchen startade tänkte jag bara "släpp in mig på isen."

Smart Brynäs

Brynäs spelade smart i de avslutande perioderna. Hemmaspelarna lät sig inte provoceras i någon större utsträckning när det blev stökigt och tjafsigt på isen, vilket det var speciellt under delar av andra perioden.
Frölunda lyckades reducera tidigt i sista perioden men riktigt spännande blev det aldrig.
- Nu har jag gjort en bra match. "Markan" har väl gjort runt 20 den här säsongen. Men jag vet att jag kommer att få spela fler matcher och det känns riktigt bra. Klart jag gärna vill ge "Markan" en match om vem som ska stå, säger Läck.
Tack vare segern befäste Brynäs sin slutspelsplats medan Frölunda nu är indraget i kampen runt slutspelsstrecket. Göteborgarna är förvisso femma i tabellen men ner till Timrå på nionde plats skiljer bara fyra poäng.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag