Johan "Honken" Holmqvist återvänder. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Johan "Honken" Holmqvist återvänder. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

"Honken" återvänder till Karlskrona – igen

Publicerad

Under Karlskronas första SHL-säsong räddade Johan "Honken" Holmqvist kvar KHK. 

Nu återvänder den rutinerade målvakten. 

–  Jag känner att jag fortfarande utvecklas och har kul som spelare och är fantastiskt glad och evigt tacksam att jag fått chansen att komma tillbaka, säger han till Karlskronas hemsida.

Karlskrona HK ligger sist i SHL. Med sex poäng upp till kvalplats – och hela 24 till säker mark – är seriejumbon i ett prekärt läge. 

Nu ansluter målvakten Johan "Honken" Holmqvist. 

– Johan är ju först och främst en bra målvakt, det vet alla. Vi får in massor med rutin och erfarenhet i omklädningsrummet med Johan i laget. Det är en riktigt bra kille även utanför isen och som känner klubben, vilket är en fördel. Jag är jättenöjd med att Johan kommer in i laget, säger sportchef Patric Larsson enligt BLT.

"Honken" har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut – och ska försöka rädda kvar Karlskrona. 

Och det är inte första gången. I lagets debutsäsong i SHL värvades målvakten in efter att halva serien var spelad och hjälpte kvar sitt Karlskrona.

Så här säger han om sin comeback:

– Jag hade två speciella säsonger här och har följt laget hela säsongen. Karlskrona ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och har kul som spelare och är fantastiskt glad och evigt tacksam att jag fått chansen att komma tillbaka. 

Samtidigt lånas målvakten Henrik Lundberg ut. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag