Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Honken" återvänder till Karlskrona – igen

Johan "Honken" Holmqvist återvänder. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Under Karlskronas första SHL-säsong räddade Johan "Honken" Holmqvist kvar KHK. 

Nu återvänder den rutinerade målvakten. 

–  Jag känner att jag fortfarande utvecklas och har kul som spelare och är fantastiskt glad och evigt tacksam att jag fått chansen att komma tillbaka, säger han till Karlskronas hemsida.

Karlskrona HK ligger sist i SHL. Med sex poäng upp till kvalplats – och hela 24 till säker mark – är seriejumbon i ett prekärt läge. 

Nu ansluter målvakten Johan "Honken" Holmqvist. 

– Johan är ju först och främst en bra målvakt, det vet alla. Vi får in massor med rutin och erfarenhet i omklädningsrummet med Johan i laget. Det är en riktigt bra kille även utanför isen och som känner klubben, vilket är en fördel. Jag är jättenöjd med att Johan kommer in i laget, säger sportchef Patric Larsson enligt BLT.

"Honken" har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut – och ska försöka rädda kvar Karlskrona. 

Och det är inte första gången. I lagets debutsäsong i SHL värvades målvakten in efter att halva serien var spelad och hjälpte kvar sitt Karlskrona.

Så här säger han om sin comeback:

– Jag hade två speciella säsonger här och har följt laget hela säsongen. Karlskrona ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och har kul som spelare och är fantastiskt glad och evigt tacksam att jag fått chansen att komma tillbaka. 

Samtidigt lånas målvakten Henrik Lundberg ut. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!