Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Högberg hjälte i LHC:s seger mot Växjö

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping besegrade serieledande Växjö Lakers på hemmais under torsdagskvällen.

Stor hjälte för hemmalaget blev Marcus Högberg, som räddade 47 skott.

– Det är Sveriges bästa lag vi spelar mot, säger tränaren Klas Östman till C More efter matchen.

Under torsdagskvällen vann Linköping hemma mot Växjö Lakers med uddamålet. 

För en som inte har sett matchen, kan man tro att det var en trist och tillknäppt match. Men det var det sannerligen inte. Från första stund tills att slutsignalen ljöd var Växjö dominanta och sköt över 40 skott. 

Men Marcus Högberg spikade igen.

Och när Linus Hultström i matchens 40:e minut smällde in ett oväntat ledningsmål för LHC, skulle det 20 spelminuter senare visa sig vara matchavgörande.

Segern innebar en skön tillbakastuds från förlusten hemma mot Luleå sist för hemmalaget LHC. Detta trots att laget bara sköt 15 och motståndarna lyckades få i väg 47 skott.

Målskytten: ”Den satt fint”

Linköpings tränare Klas Östman var rasande i mitten av andra perioden – då i ett läge där Växjö hade 19-8 i skott. 

Därför lät han ta en timeout, som skulle få effekt. 

Målet kom, helt utan logik sett till det spelmässiga, precis innan andra periodpausen. Detta efter att Oscar Fantenberg hittat en fristående Linus Hultström – som i sin tur smällde in pucken i nät. 

– Det var inte jättemycket tid kvar på klockan, försökte få den på kassen, den satt fint, säger Hultström i C More efter två perioder.

Linköping är därmed nia i tabellen och har tre poäng ner till Luleå som är närmaste utmanare underifrån. För Växjö innebär det att Skellefteå tar sig tre poäng närmare – och skillnaden just nu är endast just tre poäng i serietoppen.