Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeyligans NHL- stopp underkänns

Konkurrensverket underkänner Hockeyligans beslut att stoppa NHL-spelare i elitserien.

Därmed är det fritt fram för elitserieklubbarna att plocka in NHL-spelare.

KKV hotar Hockeyligan med ett vite på 20 miljoner kronor om verkets beslut inte följs.

- Hockeyligans beslut kan liknas vid en kartell. Att bojkotta vissa spelare är inte tillåtet, säger chefsjuristen Per Karlsson.

Hockeyallsvenskan har redan börjat fyllas av NHL-lockoutade stjärnor som Viktor Fasth, Anze Kopitar och troligtvis även Douglas Murray och Patric Hörnqvist.

Men i elitserien har det varit stopp efter Hockeyligans beslut att gemensamt stoppa NHL-spelare på korttidskontrakt i elitserien.

Ett beslut som nu ser ut att rivas upp.

Vite om 20 miljoner

Konkurrensverket menar att Hockeyligans beslut är att likna vid en kartell, och att samarbeten mellan företag som hämmar konkurrensen inte är tillåtna.

- Att bojkotta vissa spelare är inte tillåtet, säger konkurrensverkets chefsjurist Per Karlsson, och fortsätter:

- Varje klubb måste kunna fatta egna och självständiga beslut om investeringar.

Konkurrensverket kommer att fortsätta utreda ärendet, men deras beslut är förenat med ett vite om 20 miljoner kronor om Hockeyligan skulle bryta mot det.

Hockeyligan har möjlighet att överklaga beslutet till Marknadsdomstolen, KKV:s beslut skulle i så fall kunna inhiberas i tre veckor.