Foto: TOM MIHALEK / AP FR148949 AP
 Foto: TOM MIHALEK / AP FR148949 AP

Hockeybilagan finns ute i butikerna nu

Publicerad

I dag släpps SportExpressens årliga bilaga inför vinterns hockeysäsong. 

En stor guide med 212 sidor läsning, och allt om våra tre bästa inhemska ligor.

– Jag kommer att läsa den för att plugga på och läsa om de andra lagen, säger Linköping HC:s nyförvärv Jonas "Monstret" Gustavsson, som pryder framsidan på bilagan.

Den 19 september har samtliga av våra tre bästa inhemska ligor haft sina premiärer, men redan i dag kan ni börja läsa på om allt ni behöver veta inför hösten, vintern och vårens ishockeyunderhållning.

Den är 212 sidor tjock, väger ett halvt kilo och innehåller bland annat från Tilda Antonssons otroliga comeback i SDHL, experternas tips av SHL och bloggaren MrMadhawks genomgång av samtliga hockeyallsvenska lag.

Monstret: "Klart man läser den"

Bilagan pryds av Linköpings Jonas "Monstret" Gustavsson som efter många år i Nordamerika nu återvänt till svensk ishockey, och burväktaren tog under gårdagens upptaktsträff för SHL emot bilagan med stor glädje.

– Det är klart man läser den. Jag kommer bläddra igenom den och läsa på om lagen vi kommer möta, och se om jag kan lära mig något, säger målvakten. 

Du får fyra getingar i betyg. För lågt? 

– Man tar ofta betygsättningar och sånt med en nypa salt, man vet själv vad som är bra och inte funkar. Sen är det så klart alltid kul att få bra betyg, men betyget som räknas är det man sätter på sig själv efter säsongen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag