Eric Beaudoin ger sig på Niclas Andersén - och fick matchstraff. Foto: CANAL PLUS
Eric Beaudoin ger sig på Niclas Andersén - och fick matchstraff. Foto: CANAL PLUS

Hjärnsläppet kan avgöra streckstriden

Publicerad
Här är överfallet som kan avgöra streckstriden.
Moras Eric Beaudoin mosar handskarna i plytet på Niclas Andersén när han sitter på knä - och får matchstraff.
- Jag accepterar inte sånt, säger tränaren Kari Eloranta till Canal Plus.
Streckstriden mellan Brynäs och Mora var avgjord sedan länge.
Då tappade viktige forwarden Eric Beaudoin kontrollen över sig själv och sopade till Niclas Andersén med handskarna – och klubban i högst hugg.
Sittande på knä för Brynäs-backen ta emot flera smällar mot ansiktet.
– Det måste vara något av det mest korkade jag sett någon göra i ett så utsatt läge, säger förre förbundskaptenen, numera expertkommentatorn, Anders "Ankan" Parmström i Canal Plus.


"Så onödigt"

Ögonblicket senare pucklade Beaudoin på honom igen. Denna gången med både nävarna mot ansiktet innan han skrek en högljudd ramsa mot Andersén – som fortfarande inte försvarat sig.
– Det är så onödigt och kan leda till avstängning i flera matcher, säger hockeyexperten Arto Blomsten till Canal Plus.
Domaren Ulf Rönnmark tvekade inte sekund utan visade ut Beaudoin rakt ut i omklädningsrummet. Ilsk gled han över isen och försvann ut.
Tränaren Kari Eloranta var också fördömande:
– Jag accepterar inte sånt. Det ska vara ärligt och riktigt om man måste slå. Inte så här, säger han till Canal Plus.

Kan missa ödesmatch

Mycket talar för att den kanadensiske powerforwarden blir avstängd minst en match efter rallarsvingarna. Det skulle innebära att han missar den livsviktiga matchen mot bottenrivalen Luleå.
Kan det bli tal om avstängning från er sida annars? – Jag vet inte. Jag får ta upp det med honom först, sen får vi se vad som händer.
Besvikelsen över förlusten är tydlig. Nu är Mora indraget i bottenkampen och att förlora Beaudoin kan bli ödesdigert.
– Jag måste lugna ned mig lite nu. Sen ska jag ta ett snack med Eric.

EXPRESSEN.SE

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag