Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjälten bröt måltorkan: ”Har varit frustrerande”

Highlights: Borna Rendulic matchhjälte mot Brynäs
Borna Rendulic avgjorde.
Foto: KICKI NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brynäs fick bara med sig en poäng från Örebro.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro tappade 2-0 till 2-2 mot Brynäs.

Men närkingarna tog bonuspoängen efter ett blixtsnabbt avgörande i förlängningen.

Matchhjälte: kroaten Borna Rendulic, som bröt sin måltorka.

– Det har varit frustrerande, säger han till C More. 

Brynäs kunde glädja sig över att Anton Rödin gjorde comeback efter 14 matcher på skadelistan men det var Örebro som kunde glädja sig åt en fin start på kvällens enda SHL-match.

Robert Leino gjorde 1-0 med ett skott i krysset i den tredje minuten och Robin Kovacs satte 2-0 i ett öppet läge i den 12:e minuten.

Det såg länge tungt ut för Brynäs som är i skriande poängbehov i botten av tabellen men laget skulle ändå få med sig en poäng hem till Gävle.

Oula Palve reducerade fem minuter in i den tredje perioden och med tre minuter kvar av matchen gjorde Jaedon Descheneau 2-2.

Borna Rendulic avgjorde för Örebro

Men bonuspoängen gick till Örebro bara 13 sekunder in i förlängningen när Borna Rendulic fick på ett skott som inte Samuel Ersson i målet kunde hålla.

– Det var många situationer där jag hade kunnat göra mål och jag är så glad över att den gick in, säger Borna Rendulic i C More efter matchen.

Den hårdskjutande kroaten har haft måltorka efter den inledande succén i höstas. Totalt har det blivit tolv mål den här säsongen.

– Det har varit frustrerande men jag har bara försökt fortsätta. I kväll var ett steg framåt, säger Rendulic.

Örebro ligger på femte plats i SHL och Brynäs ligger näst sist i den jämna bottenstriden där laget har flera matcher tillgodo på Linköping och HV71.