Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hjalmarsson om NHL: Då blir man intressant

Foto: Stefan Jerrevång / Tt

LINKÖPING. Passa på att njut, LHC-fans!

Snart kan Simon Hjalmarsson, 25, vara förlorad till Chicago.

Men efter succén mot Frölunda lever Linköpings hopp om semifinal.

- Detta ska bli jäkligt skoj, säger Hjalmarsson.

Hjalmarssons siffror i LHC

Säsongen 2012/13

Grundserie: 43 poäng (12+31) på 55 matcher.

Slutspel: 11 poäng (5+6) på 10 matcher.

Säsongen 2013/14

Grundserie: 57 poäng (27+30) på 55 matcher.

Play in: 4 poäng (1+3) på 4 matcher.

Slutspel: 2 poäng (2+0) på 6 matcher.

Simon Hjalmarssons framgångar fortsätter. Efter att ha gjort 27 mål och 30 assist under grundserien är han nu på god väg att skjuta LHC till semifinal. I den sjätte kvartsfinalen mot Frölunda (seger med 5-3) var Hjalmarsson inne på fyra av målen framåt och satte själv viktiga 3-1.

- Det känns stabilt. Det var skönt att det släppte lite för vår kedja och att vi fick göra några mål. Det känns som att vi är på rätt väg, säger Simon Hjalmarsson, som känner ett stort ansvar gentemot sina lagkamrater.

- Vi får mycket förtroende i fem mot fyra framför allt och då måste vi förvalta det också. Det har varit jobbigt när vi inte har kunnat göra det, men nu funkade det i fem mot fem i alla fall.

Den 25-årige forwarden kunde knappast valt ett lägligare tillfälle att glänsa på. På läktarna i Cloetta center fanns flera representanter från Stanley cup-mästarna Chicago Blackhawks, som nu har ett uttalat intresse för Hjalmarsson.

"Spelare vi kollar på"

- Hjalmarsson är en free agent som haft ett bra år och gjort fler mål än tidigare. Det är en spelare vi kollar på och som har många bra egenskaper, säger Chicagos general manager Stan Bowman som tillsammans med scouten Mats Hallin spanade på LHC-spelaren.

Är Hjalmarsson redo att gå rakt in i NHL?

- Svårt att säga. Det blir en justering när isen är mindre. Det är fortfarande hockey, men det är ändå annorlunda. Man vet aldrig - det finns de som har klarat det.

Simon Hjalmarsson visste inte om att NHL-klubben fanns på plats, men är samtidigt tydlig med att han spelar för sin framtid.

- Ja, även om det ligger längre fram i tiden så är det inget att hymla om. Alla vill ta ett steg vidare i sin utveckling och bli så bra hockeyspelare som möjligt.

"Hjälpa laget att vinna"

Din NHL-dröm finns kvar?

- Ja, den har alltid funnits där och kommer aldrig att försvinna, hur gammal jag än blir. Mitt bästa sätt att marknadsföra mig själv är att hjälpa laget att vinna. Lyckas jag spela i ett framgångsrikt lag så kommer jag att framstå som en bra spelare. Det gäller att hjälpa laget att vinna - då blir man intressant.

- Kan jag göra det och fortsätta spela bra i slutspelet så kommer man kanske imponera på någon.

Genom 5-3-segern tvingar Linköping fram en sjunde och avgörande match mot Frölunda i Göteborg i morgon.

- Hemmaplanfördelen kan bli en jättefördel för Frölunda, men det kan också bli en belastning. Det här känns helt öppet och jag ser fram emot matchen väldigt mycket, säger Hjalmarsson.