Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hetast i hela SHL efter nya segern

HV 71 visar storform. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mot Färjestad blev det poäng för sjunde matchen i rad. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV71 inledde säsongen svagt och sparkade tränaren Johan Lindbom.

Men nu är laget hetast i SHL.

I kväll tog laget poäng för sjunde matchen i följd när rivalen Färjestad besegrades.

HV71 är SHL:s hetaste lag, och för första gången på länge kliver nu laget upp över kvartsfinalstrecket och placerar sig på sjätte plats.

För säsongen började ju annars tungt för Jönköpingslaget som inte alls fick i gång spelet under de första månaderna vilket också blev tränare Johan Lindboms förfall i Jönköping. 

Nu, under Stephan "Lillis" Lundhs ledning, är HV71 det hetaste laget i hela SHL.

Sett till de fem senaste matcherna har laget 13 av 15 poäng, och HV71 har inte lämnat isen utan poäng vid någon av de sju senaste kamperna.

– Vi hade en tung period sen fick vi lite medstuds och det rullade på, då byggs ett självförtroende upp i gruppen och en tro att vi kan vinna varje match. Vi har hittat många vägar att vinna, säger Oscar Sundh om lagets formtopp i C More.

"Vi slarvar mycket"

Men det var inte bara guld och gröna skogar efter matchen. Oscar Sundh var lätt kritisk mot det egna lagets spel i stunder av kvällens match:

– Jätteskönt. Jag tycker ambitionerna och kriget finns där, men vi slarvar mycket och tappar pucken på fel ställen. Det är skönt trots att vi inte spelade på topp, säger han i C More och fortsätter:

– Jag tänkte inte så mycket, jag försökte se om jag kunde se någon lucka där. Det blev lite ryggmärgshockey där. Kul att den gick in.

För Oskar Steen och Färjestad blev det ännu en tung förlust, och bara Skellefteå är sämre än Färjestad sett till de fem senasta matcherna. Färjestad har tagit fyra poäng, Skellefteå tre.

– Jag tycker inte vi kommer upp i nivå. Vi börjar tävla efter 30 minuter, men en uppryckning i andra halvan av matchen. Vi var försiktiga, säger Oskar Steen i C More.