Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt värdelös om jag ska vara ärlig”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Efter femte raka förlusten hade Leksandstränaren Roger Melin lätt att hålla sig för skratt.

– Den andra perioden var helt värdelös – om jag ska vara ärlig, säger han.

Leksand fick en smakstart när Oskar Lang tryckte in 1–0, men innan första perioden var slut stod det 2–3.

– Första perioden är det enda jag är nöjd med i dag. Jag tycker att vi gör det riktigt bra offensivt och inte heller speciellt dåligt defensivt. Vi är där vi ska vara för det mesta, men vi tar oss inte in i skottlinjen. De gör tre mål från blå. De målen tar död på oss. Det är ganska enkla mål som gör att vi tappar energi, analyserar Roger Melin.

Han valde att byta målvakt inför andra perioden. Ut med Axel Brage och in med Janne Juvonen.

– Det var en tuff start för honom, att släppa in tre relativt enkla mål. Det gick lite för enkelt för att det skulle kännas bra, så han får börja om en annan match.

”Riktigt, riktigt dålig”

När Leksand skulle justera detaljerna i andra perioden blev det i stället Linköping som sköljde över hemmalaget i våg efter våg.

– Det känns som energin var helt slut. Vi hade ingenting och fick inte stopp på dem någonstans. Den var riktigt, riktigt dålig, tycker jag, säger Melin.

Inför tredje var det åter dags för desperata rockader i laget.

Fem spelare bänkades, däribland Linus Persson, David Rundqvist och Mattias Ritola.

– Vi pratade ihop oss i tränarteamet och valde att spela dem vi tyckte var bäst för dagen. Det föll inte speciellt väl ut, men vi gjorde ett försök i alla fall.

Även om Leksand parkerade i anfallszonen i tredje perioden gjorde laget aldrig mål igen.

– Vi visar lite karaktär men kommer inte till de heta målchanserna. Linköping spelar av det bra. Vi försökte samla ihop oss men energin fanns inte där. Det är som det är, säger Melin.