Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Helt åt helvete – jag saknar ord"

Einar Emanuelsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Sanny Lindström.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Luleås Einar Emanuelsson tacklades svårt i torsdagens möte med Växjö.

På lördagen är han tillbaka på isen – ett beslut som väcker stor kritik.

– Det här är helt åt helvete att han ens får beträda den här isen, säger Sanny Lindström i C More.

Det var i början av den tredje perioden, i torsdagens match mellan Luleå och Växjö, som Luleåspelaren Einar Emanuelsson skulle ta emot pucken i egen zon, men den studsade förbi. Samtidigt kom Växjöbacken Daniel Rahimi i full fart för att tackla och träffade Emanuelsson med axeln upp huvudet.

Emanuelsson segnade ner på isen och fick lämna matchen med en befarad hjärnskakning. Daniel Rahimi fick matchstraff – och straffades av disciplinnämnden med fem matchers avstängning.

Mindre än 48 timmar efter smällen stod det klart att Emanuelsson var tillbaka i spel i lördagens match mot Linköping.

Sanny Lindström: "Inte en chans i helvetet"

Experten Sanny Lindström sågade Luleås beslut i C Mores sändning.

– Det här är helt åt helvete att han ens får beträda den här isen i dag. Han ska inte spela den här matchen. Att vi inte kommit längre när det kommit till hjärnskakningar, jag blir besviken och förbannad när jag ser det här. Jag saknar ord.

Lindström menar att spelare alltid säger att de är redo för spel – oavsett hur de mår. I ett sådant här läge måste klubben köra över spelarens bedömning. menar han.

– Man måste lyfta bort den här spelaren, som förstås vill spela, och göra en säkerhetsåtgärd. Det finns inte en chans i hela helvetet att Einar Emanuelsson ska spela i dag, säger han.

Luleå svarar: "Inte har någon hjärnskakning"

Sanny Lindström fick själv avsluta sin karriär på grund av sviterna efter hjärnskakningar.

Och efter lördagens segermatch mot Linköping HC så kom Luleås general manager, Stefan Nilsson, att kommentera kritiken mot laget.

– Jag har ju ett medicinskt team som vi litar fullständigt på och de har ju testat Einar och gjort en bedömning att han inte har någon hjärnskakning och inte heller fick någon skada efter den smällen. Jag litar fullt på dem. Vi har ju tre andra killar som är borta och vi har genom årens gång. Inget vi viftar bort.

Känner du dig besviken på C More som kritiserar er så pass hårt?

– Jag har inga synpunkter på någon som har åsikter så. Jag känner mig bara trygg i att vi har ett kompetent team som kommit fram till det här beslutet.


LÄS ÄVEN: Sanny Lindström: "Tårarna rinner längs kinderna – kan inte dölja det"