Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hellström utköpt - kan tänka sig elitserien

Foto: Olle Wande

Den svenske KHL-backen Alexander Hellström, 25, har köpts ut från sitt kontrakt med den nya KHL-klubben Lev Prag.

Nu kan han tänka sig att återvända till elitserien.

– Det skulle vara kul, säger Hellström till HockeyExpressen.se.

Den slovakiska KHL-klubben Lev Poprad gick i graven efter en säsong. Den före detta Luleå- och Björklövenbacken Alexander Hellström hade kontrakt i ett år till, men fick inte följa med i flytten till Prag där den nya KHL-klubben Lev Prag har bildats.

Det är Lev Prag som nu har köpt ut Hellström från kontraktet, vilket ger honom 25 procent av årslönen.

– Den gamla ledningen som jag hade i fjol ville ha kvar mig, men sedan har de bytt ut tränare och ledning och då ville de göra en rockad bland spelarna också. Det är som det är, säger Hellström.

Har haft strul

– Det har dragit ut på tiden och det har varit lite jobbigt. Nu är det klart efter lite strul med den gamla klubben, Poprad. Men nu har jag precis kommit ut på marknaden.

Alexander Hellström tränar hemma i Umeå och är med en månad kvar till ligapremiärerna i Europa på jakt efter en ny klubbadress.

– Land och liga har jag inte funderat på så mycket. Nu har jag blivit free agent så sent, det är lite synd, så vi får se. Det hade varit enklare om man varit ledig i april-maj.

Finns elitserien med i tankarna?

– Ja, om det dyker upp nånting bra där, absolut. Det skulle vara kul.

Alexander Hellström spelade med Luleå 2009-2010. Den Björklövenfostrade tuffingen har även spelat för St Louis farmarlag Peoria såväl som Sibir Novosibirsk i KHL. I fjol blev det 20 matcher i KHL med Lev Poprad.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!