Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Hellberg: Nashville vill att jag kommer över

Publicerad

Frederik Andersen går hemma i Herning och funderar.

Den andre Frölunda-målvakten, Magnus Hellberg, kommer till Göteborg i dag - men vet heller inte hur det blir nästa säsong.

– Nashville vill att jag kommer över och spelar i AHL, men vi får se, säger han.

Magnus Hellberg har tränat med fjolårets målvaktstränare, Micce Andreasson, de senaste två veckorna. I Sigtuna, inte så långt från Hellbergs hemstad Uppsala. Han tränar i Uppsala i dag, kommer till Frölundas träning i morgon.

– Jag har kört på bra, är i bra fysisk form, säger han.

Men det som han är mest nöjd med just nu är att han inte längre behöver lifta med kompisarna.

I förra veckan tog Magnus Hellberg körkort.

Precis som kompisen Frederik Andersen är Magnus Hellberg osäker på hur det blir nästa säsong. Han erkänner att Frederik Andersens beslut påverkar hans eget.

"Inga problem med AHL"

– Men jag kan inte vänta så mycket längre på att han bestämmer sig, säger Hellberg.

Om Frederik Andersen sticker stannar Hellberg - det är det logiska utfallet.

Veckan efter midsommar åker Magnus över till Nashvilles camp, om han återvänder till Frölunda efter det vet han ännu inte.

"Måste börja någonstans"

Men det finns en skillnad mellan Hellberg och Andersen.

– Jag har inga problem med att spela i AHL, man måste börja någonstans. Det är nästan ingen som går in i NHL direkt. Och det kan vara bra att komma över tidigare och vänja sig vid de små rinkarna.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag