Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Hela säsongen är över för elitseriespelaren

Publicerad

Timrås Simon Önerud kommer inte kunna belasta foten de närmsta sex veckorna på grund av en ligamentskada.

Det innebär att han missar elitserieslutspurten - och en eventuell kvalserie.

– Han är borta den här säsongen, säger Timrås läkare Örjan Fröjd till Hockeypuls.se.

Mycket talar för att Timrå tvingas spela en kvalserie för att hålla sig kvar i elitserien. Och där kommer laget i sådana fall att få klara sig utan forwarden Simon Önerud.

Timråspelaren klev av mötet med Växjö förra veckan och under torsdagen kom beskedet från den magnetröntgen han genomfört. Den visar en allvarlig ligamentskada – som gör att 24-åringen tvingas vänta sex veckor innan han ens kan börja belasta foten igen.

– Det är sådant som händer hockeyspelare och det är inte så farligt även om det är surt att missa slutet på säsongen, säger han till Hockeypuls.se.

Lång försäsong

Önerud tror att hans lagkamrater klarar av att säkra kontraktet utan honom - och siktar själv in sig på en lång försäsongsträning.

– Jag kommer inte att gipsa foten så jag kommer att kunna träna överkropp och kondition, jag får inte belasta foten i övrigt kan jag köra på. Jag får sikta in mig på att vara ännu bättre nästa säsong, jag behöver ju inte känna någon stress heller, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag