Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hattrick av nyförvärvet i galen jubileumsmatch

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Brynäs besegrade Leksand med 5–2. 

Detta efter stor dominans från lagets nyförvärv – som stod för samtliga mål (!) i matchen. 

– Första matchen är alltid lite speciell, säger tvåmålskytten Jonathan Sigalet till Hockeypuls.se

Leksand valde att fira sitt 100-årsjubelium och ställdes då mot ärkerivalen Brynäs i Ljusne, Söderhamn. Kvällen skulle domineras av nyförvärven. Daniel Olsson-Trkulja, senast i Linköping, inledde målskytte för Leksand. 

Jonathan Sigalet, som anslöt från Frölunda inför säsongen, kvitterade och därefter såg Leksands nyförvärv från HV 71, Sebastian Wännström, till att dalalaget var i ledningen efter den första perioden. 

Sigalet tremålsskytt

Men Brynäs behövde inte vänta länge på kvitteringen, och även det här målet kom från ett nyförvärv. Anton Rödin, senast i Davos, var sist på pucken och resultatet 2–2 var ett faktum. 

Därefter var det Brynäs som tog över. Jonathan Sigalet såg till att Brynäs tog ledningen med 3-2 som också var ställningen inför den avslutande perioden.

– Första matchen är alltid lite speciell. Man försöker mest få ordning på grejerna och fötterna och försöker vänja sig med att nån vill tackla dig, säger Sigalet till Hockeypuls. 

När det skulle avgöras fortsatte nyförvärvens dominans. Jaedon Descheneau, senast i den tyska ligan, gjorde 4-2 och inte långt därefter fullbordade Jonathan Sigalet sitt hattrick då han fastställde slutresultatet 5–2. Målet tilldelades dock att annat nyförvärv efter matchen, nämligen Greg Scott. 

– Nä, det blev bara två. Sista tog på Greg (Scott) även om han säkert kommer säga annorlunda, säger Sigalet. 

Förstaformationen, bestående av Eric Norin, Sigalet, Descheneau, Scott och Rödin, stod för samtliga Brynäsmål. 

– Alla är bra spelare. Greg och Anton har varit här tidigare och funkar bra ihop och Jeadon ser ut att passa in fint där. Det är kul att vara på isen med killar som har sån offensiv talang, de hittar en i fina lägen.