Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harju lämnar Luleå: "Det funkade inte"

Foto: Olle Wande

Tre Kronor-forwarden Johan Harju lämnar Luleå.

Brytningen är nu definitiv.

- Han hittade ingen riktig roll där. Det funkade inte med hans sätt att spela, säger Harjus agent Patrik Aronsson till HockeyExpressen.se.

Återkomsten från Tampa Bay och Nordamerika till Luleå blev inte vad Johan Harju eller hans elitserieklubb hade hoppats på.

Kontraktet går ut om två veckor och någon förlängning blir det inte. Johan Harju har tagit det beslutet.

- Luleå är inte med i bilden alls, säger Harjus agent Patrik Aronsson till HockeyExpressen.se.

"Ingen kanonsäsong"

Innan Johan Harju flyttade med Linus Omark till KHL gjorde han 27 mål i elitserien för Luleå 2008-2009. Under den nyss avslutade säsongen blev det 15 mål och 25 poäng.

- Han tyckte inte att det var någon kanonsäsong. Inte riktigt vad han hade hoppats på, säger Patrik Aronsson.

Johan Harju tycktes inte riktigt passa in i tränaren Jonas Rönnqvists spelsystem, och när inte arbetsinsatsen såg hundraprocentig ut hamnade han även utanför laget vid ett par tillfällen.

Harju har inte bestämt sig för var han ska spela nästa säsong, även om KHL och elitserien är de alternativ som för tillfället nämns runt honom.

Siktar på VM

Efter flera bra landskamper med Tre Kronor lever fortfarande hoppet om att få spela VM i Globen med förre radarpartnern Linus Omark.

Den här veckan väntar en dubbellandskamp mot Schweiz i Örebro och Nyköping.