Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Har inte blivit okej efter operationen"

Fredric Andersson Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Carl Sandin

LINKÖPING. LHC är på väg att få tillbaka den guldvinnande forwarden Rhett Rakhshani, som saknats i tre veckor.

Däremot väntar nya undersökningar för centern Fredric Andersson, som störs av en inte klarlagd skada.

– Från operationen i midsomras har det inte blivit helt okej, säger Andersson.

Linköping tillhör den absoluta toppen i SHL efter 14 omgångar. Det är starkt med tanke på att laget kämpat mot skador hela hösten.

– Det känns som vi knappt har spelat en match med fullt lag än. I början saknades Niklas (Persson), sedan Garrett (Roe) och Rhett (Rakhshani) och nu Garrett igen. Det är några av våra stora spelare som vi hoppas ha i laguppställningen varje kväll. När vi får alla tillbaka och ihop blir vi riktigt bra lag, säger LHC-forwarden Andrew Gordon efter 3-2-vinsten mot Luleå.

"Behöver andra som kliver fram"

– I såna här matcher behöver vi andra som kliver fram, som Vilmos (Gallo, 3-0-skytten) gjorde, och det är ett tecken på ett bra lag att när några bra spelare är borta så fyller andra de hålen, säger Gordon, som själv sköt två av målen.

Centern Fredric Andersson genomgick en operation i somras för en skada i bukhinnan och ljumsken.

– Jag har lirat de nio första matcherna, men det kändes så där. Jag hoppades att det skulle ge med sig mer och mer, men det gick inte bort riktigt, säger Andersson om den svårdefinierade skadan.

– Jag ska röntga höfterna om någon dag. Om man har ont i bukhinnan kan det tydligen sitta i höfterna. Jag vet inte varför… Det är det som står på agendan.

Röntgenundersökningen görs i Linköping.

Pratat med andra om skadan

– Det här är lite segt. Jag har pratat med några som har haft det här och det är inte alla som blir bra av operationen. Förhoppningsvis ska det ge med sig efter ett tag, men det kan ta en stund. Det går ju att lira som jag gjorde de första matcherna, men man är inte så bra. Och det är inte så kul, säger Andersson och fortsätter:

– Jag har pratat med Mattias Carlsson, som spelade här förut, och Daniel Josefsson. Men Matte Carlsson blev aldrig bra, så honom var inte så bra att prata med, haha.

Rhett Rakhshani, som värvades till LHC från mästarna Växjö, hann göra sju poäng, varav två mål, på de sex matcher han spelade fram till den 3 oktober. Då fick han en skada på underkroppen mot HV 71.

Rakhshani närmar sig comeback

– Jag åker skridskor och känner mig bättre och bättre. Jag börjar närma mig den punkt då det känns normalt igen och är väl nära hundra procent. Det handlar om att ta de sista stegen, säger Rakhshani, som troligen är tillbaka i SHL efter landslagsuppehållet i november.

Garrett Roe, som har gjort 14 poäng på elva matcher, lider av en sträckning och blir borta i flera veckor.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!