Mohamed Al Hakim på pressläktaren i Örebro. Foto: Johan SvenssonMohamed Al Hakim på pressläktaren i Örebro. Foto: Johan Svensson
Mohamed Al Hakim på pressläktaren i Örebro. Foto: Johan Svensson

Här dyker fotbollsprofilen upp under SHL-matchen

Publicerad

ÖREBRO. På kvällens SHL-match får domarna i matchen mellan Örebro och Malmö två extra ögon i form av Mohamed Al Hakim, till vardags en erfaren och meriterad domare i fotbollens allsvenska. 

Från pressläktaren försöker Al Hakim att hämta inspiration och försöka lära sig något inför en ny allsvensk säsong.

- Vi har påbörjat ett samarbete där vi kan lära oss saker av varandra, säger Al Hakim.

Under vintern passar Mohamed Al Hakim på att resa runt och kolla på ishockeymatcher.

Tillsammans med matchens supervisor, Per Svensson bevakar han matchen från pressläktaren.

- Jag är inte speciellt intresserad av själva matchen. Men jag hänger med domarna. Vi ska hjälpa varandra att bli bättre, säger Al Hakim.

Idag har han rest till Örebro tillsammans med vännen och domarkollegan, Mikael Nord. 

Det är den andra matchen som Al Hakim ser i SHL.

- Jag var med på en match i Karlstad också för en tid sedan, säger han.

Vad kan du lära av en hockeydomare?

- Mycket. Det är två helt olika sporter, men mycket är ändå ganska likt. Det handlar om matchledarskapet, och hur man hanterar människor. Det är det som är det centrala i domarskapet.

"Handlar om fler bedömningar"

Tillsammans med Per Svensson är Mohamed Al Hakim med nere hos domarna även i pausen, och är med när Danielsson delar ut feedback till kollegerna.

Vad tycker du om Mickes jobb i dag?

- Än så länge stabilt. De har full kontroll på läget. De leder matchen på ett bra sätt. 

Är det svårare att vara domare i en hockeymatch?

- Det tror jag. Det handlar om fler bedömningar. Fotboll går långsammare och det är lite mer sekvenser i en hockeymatch att hålla reda på. Så man måste vara skärpt och göra snabbare bedömningar.

Men de är två stycken huvuddomare.

- Sant. Det har både för och nackdelar. Det gäller att hitta ett bra samarbete med kollegorna och kommunicera bra. Som jag sa, så är det en väldigt central del i att leda en match som domare, säger Mohamed Al Hakim.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag