Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har bara hört bra saker om klubben”

Bröt långa sviten mot Lakers.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Tobias Rieder är det nyaste tillskottet till SHL och Växjö Lakers. Efter elva år i Nordamerika ska 28-åringen nu testa svensk ishockey.

Under torsdagen debuterade han.

– Det var lite andra lag som hörde av sig sedan men jag har bara hört bra saker om klubben och staden här, det blev ett enkelt val, säger han efter matchen.

28-åriga tysken sattes inför mötet mot Frölunda ihop med Martin Lundberg och Andrew Calof.

Och började med flera lägen framåt.

– Jag var väldigt laddad när vi skulle dra i gång, jag var redo till första perioden och jag tycker att vi fick till bra kemi redan då. Sedan hände det inte så mycket i mittperioden om vi snackar offensivt för oss, men det är så hockey är. Jag tycker att det var en bra början.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Frölunda tidigt.

– Sett till hela så tycker jag att det var en bra start och det kommer bara bli bättre. Det är tajt defensivt, många matcher avgörs i ”special teams”, det var ungefär det jag förväntade mig av spelet.

Var det något som överraskade dig?

– Den stora isen överraskar mig fortfarande. Jag var inte speciellt överraskad egentligen, men du har lite mer tid på dig eftersom att isen är större och du måste tänka lite hur du kan driva runt. Det kommer ta ett litet tag, eftersom att jag de senaste 12-13 åren spelat på liten rink. Det är lite annorlunda.

Anlände för några dagar sedan: ”kämpar med jetlag”

Han presenterades förra veckan och anlände till Växjö för bara några dagar sedan.

– Det har varit väldigt bra, alla har varit väldigt välkomnande. Jag har varit här några dagar, så det har börjat bra.

Varför tog du beslutet att komma hit?

– Det här laget var det första laget som hörde av sig. Det var lite andra lag som hörde av sig sedan men jag har bara hört bra saker om klubben och staden här, det blev ett enkelt val.

Tidskillnaden är några timmar från nordamerika och han vänjer sig fortfarande vid det, meddelar han efter matchen.

– Jag kämpar fortfarande med den lite. Jag vaknar vid tre och kan inte somna om... jag försöker fortfarande. När matchen startade kändes det bra, jag var taggad. Det var lite svårt att vakna från powernapen och åka till hallen, men det kommer funka framöver.