Foto: C More.
 Foto: C More.

Här är SHL-historiens allra märkligaste mål

Publicerad

Färjestad vann SHL-matchen mot Leksand med 5-1.

Men snackisen efteråt handlade om Leksands osannolika 1-3-mål.

Färjestad var inte med på tekningen och målvakten Fredrik Petterson-Wentzel stod och drack vatten - då satte Gabriel Karlsson dit pucken från egen zon.

– Det är århundradets märkligaste mål, säger C Mores programledare Tommy Åström.

Färjestad tog tre SHL-poäng när Leksand besegrades med 5-1 på hemmaplan.

Segerorganisatör var Magnus Nygren som gjorde både 2-0 och 3-0.

Leksand skapade dock lite nerv i matchen - efter en mycket uppmärksammad situation.

Det var med knappt fem minuter kvar som det var tekning i Leksands zon.

Färjestadsspelarna åkte dock runt och gjorde annat, vilket gjorde att domaren släppte pucken.

Leksands Gabriel Karlsson tog då enkelt hand om pucken, måttade och sköt sedan pucken mot Färjestads mål. Där stod målvakten Fredrik Petterson-Wentzel och drack vatten.

Och pucken gick i mål.

– Det är århundradets märkligaste mål, säger C Mores programledare Tommy Åström.

– Petterson-Wentzel undrar var den kom i från. "Var det någon som kastade in den från läktaren?", säger C Mores expertkommentator Thomas Johansson.

"Åker och jamsar"

Varken Färjestadsspelarna eller publiken verkade förstå någonting.

– Färjestad hade inte hunnit ställa upp för tekning, tekningen gick och Karlsson skickade in pucken i mål, säger Thomas Johansson.

– Det finns en femsekundersregel. Att man ska infinna sig vid tekningen då. Man har fem sekunder på sig innan tekningen går och är du inte där släpper domaren pucken. Färjestad åker runt och jamsar i sitt byte, domaren släpper pucken och Gabriel Karlsson drar i väg ett skott. Det här är slarvigt av Färjestad.

Drack vatten

Frågor väcktes också kring om Petterson-Wentzel verkligen var beredd. Han stod och drack vatten och tittade åt ett annat håll.

Men Thomas Johansson menar att han i så fall borde ha signalerat till domaren.

– Målvakten måste signalera att han inte är redo för spel i så fall. I det här faller står han med hjälm på och står och hänger med hjälmen på. Då är man redo, säger han.

"Det fattar ni väl"

Efteråt berättar domaren Mikael Nord om hans tankar om målet.

– En krånglig situation och går vi bara "by the book" så är det rätt spelare på rätt sida. Domaren släpper pucken så blir det mål. Jag har ingen aning varför de kom in sent, de glider ju in, säger han till C More.

Om femsekundersregeln säger han så här:

– Vi har ju väntat och väntat och väntat genom åren. Spelarna har blivit otroligt mycket bättre att komma in till tekning efter att den här regeln införts.

Hade ni gjort samma om det stått 3-3?

– Det förstår ni väl själva grabbar, den där situationen kommer ju aldrig mer att uppstå. Det är mycket luddiga svar av mig just nu, men det är svårt att förklara, säger han.

"Det var fel"

Färjestads Rickard Wallin var mindre nöjd.

- Vi tycker att det var fel. Vi blir sena eftersom domaren står och snackar med vår tränare. Där borde man ha bättre spelkänsla, säger han till C More.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag