Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är de 20 bästa värvningarna i SHL

Tre Kronor-målvakten Viktor Fast är en av dem som spelar i SHL nästa säsong Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅN
Även Dick Axelsson återvänder till Sverige Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Varje dag kommer det nyheter från SHL-klubbar. Spelare efter spelare landar de, som ska göra SHL ännu bättre till nästa säsong. Och flera stora, intressanta namn kommer förgylla ligan.

Fler är dessutom att vänta. Så om tre veckor är det fullt möjligt att denna listan är högst inaktuell, så fortsätt att följa silly season med Sport-Expressen!

Detta är de 20 bästa värvningarna enligt Johan "MrMadhawk" Svensson.

1. Viktor Fasth, målvakt, 34 år
Till: Växjö
Från: CSKA Moskva
VM-etta med Tre Kronor och en superprofil i hela SHL. Även om han är 34 år, så tror jag inte att det hindrar honom från att hålla en hög klass. Kommer vara precis lika bra.

 

2. Ryan Lasch, forward, 30 år
Till: Frölunda
Från: Bern
En riktig profilvärvning av Frölunda. Han var poängmaskin när laget tog SM-guld och har knappast blivit sämre av ett år i Schweiziska mästarklubben Bern. Kommer spruta in poäng.

 

3. Andy Miele, forward, 29 år
Till: Malmö
Från: Lehigh Valley Phantoms
"Alla" säger att han är riktigt bra. Folk talar om en Garrett Roe, i uppgraderad version. Snacka om press. På förhand en ruggigt vass värvning. Men kanske också den som lever med störst flopprisk också.

 

4. Chad Billins, back, 27 år
Till: Linköping
Från Utica Comets
Var poängbästa back i hela SHL när han fick NHL-kontrakt med Vancouver. Kan Linköping, och Linköping kan honom. Kommer bli ruskigt viktig för LHC även denna vändan.

Daniel Rahimi är en av dem som återvänder till SHL Foto: ANNA-LENA BERGQVIST

 

5. Daniel Rahimi, back, 29 år
Till: Växjö
Från: Davos
Ett namn som inte nämns så mycket, men vi pratar en laglojal landslagsback, som gör väldigt mycket nytta. Och är precis den brickan som Växjös defensiv behöver. 29 år, men väldigt rutinerad.

 

6. Jonas Gustavsson, målvakt, 32 år
Till: Linköping
Från Bakersfield Condors
Kanske en av de mest intressanta återvändarna. Hur är hans status nu? Vi vet alla vilken klass hans högsta nivå innebär. Kommer vara en toppmålvakt, såklart.

 

7. Dick Axelsson, forward, 30 år
Till: Färjestad
Från: Davos
Kanske den spelaren i hela SHL, som är bäst på att bygga sig själv. Håller hög internationell klass i sina bästa stunder. Men har varit mycket skadad. Påverkar det något?

 

Dick Axelsson i Tre Kronor-tröjan. Spelar i Färjestad nästa säsong. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

 

8. Andreas Engqvist, forward, 29 år
Till: Djurgården
Från: Salavat Yulaev
Även här en skadebenägen spelare, men här har vi en tvåvägscenter som alltid är nyttig för laget. Har dessutom ett gigantiskt DIF-hjärta. Han blir en stommespelare de närmsta åren.

 

9. Tony Mårtensson, forward, 36 år
Till: Linköping
Från: Lugano
Vänder hem, och ryktet från Schweiz säger att han fått problem med tempot. Men spelskickligheten finns såklart kvar. Poängen kommer börja rassla in, ändå. Inte minst i powerplay.

 

10. Max Friberg, forward, 24 år
Till: Frölunda
Från: St Johns Ice Caps
Har utvecklat sig till mer tvåvägsspelare under sin tid, men Frölunda vill säkerligen nyttja Fribergs alldeles speciella måltjuvsegenskaper. Blir spännande att se som mer etablerad spelare i SHL.

 

11. Martin Lundberg, forward, 26 år
Till: Växjö
Från: Rockford IceHogs
VM-forward 2016. Kan spela både center och vinge, men ska förmodligen användas som vinge i Växjö. Nyttig, och tillför fysik som Växjö kanske saknat. Häftig "stöld" framför ögonen på Skellefteå.

 

12. Pathrik & Ponthus Westerholm, forwards, 25 år
Till: Frölunda
Från: Brynäs
Tongivande när Brynäs gick till SM-final. Nu till en riktig storklubb, för att ha bärande roller. Lär ligga på stabila 30 poäng var. Om inte mer. Fortfarande unga och utvecklingsbara.

 

13. Elias Pettersson, forward, 18 år
Till: Växjö
Från: Timrå
När vi summerar kan han ha tagit SHL med storm. Men det känns inte rätt att lägga den pressen på en 18-åring. Att han har klass? Jag tvivlar inte en sekund. Väldigt spännande spelare!

Talangen Elias Pettersson tar klivet upp i SHL nästa säsong Foto: PÄR OLERT

 

14. Niklas Olausson, forward, 30 år
Till: Luleå
Från: Kärpät
En grymt nyttig spelare, åt båda hållen. En klassisk center, som även kommer producera. Har alltid trivts i Luleåmiljön, och jag tror inte denna vändan blir ett undantag.

 

15. Daniel Sondell, back, 33 år
Till: Luleå
Från: Salzburg
Är god för mycket poäng, och fyller en funktion som tidigare kanske saknats i Luleå. Naturligtvis börjar åldern springa iväg lite, men det ska inte vara några problem. Lär vara en offensivt viktig kugge.

 

16. Daniel Zaar, forward, 23 år
Till: Malmö
Från: Cleveland Monsters
Senaste tillskottet i SHL. Malmö vann kampen mot andra SHL-lag som Zaar besökte. En speedig forward med stora uppsidor. Gjorde nästan 30 poäng senast i SHL. Är inte sämre nu.

 

17. Jonathan Pudas, back, 24 år
Till: Skellefteå
Från: Brynäs
Har tagit väldiga kliv under "Bulans" ledning i Brynäs. Nu ska han bli nyckelback och fortsätta utvecklas under Bert Robertssons ledning. Tvåvägsback som står på gränsen till landslaget.

 

Andrew Calof går från Skellefteå till Växjö Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

18. Andrew Calof, forward, 25 år
Till: Växjö
Från: Skellefteå
Har haft någon kanonsäsong i Skellefteå, och någon mindre bra. Där finns något i honom, som inte riktigt är förvaltat. Växjö har visat tidigare att man kan göra det. Läge att göra det igen?

 

19. Niklas Arell, back, 26 år
Till: Malmö
Från: Karlskrona
Rejäl och nyttig, i första hand i defensiven. Kan få stopp i spelet och kommer att vara på jobbet varje kväll. Mycket plus i bottenlaget Karlskrona senaste säsongen. Kan ta ytterligare kliv.

 

20. Cory Murphy, back, 39 år
Till: Karlskrona
Från: Växjö
Som en "Pappa" i KHK kommer mycket hänga på Murphy denna vintern. Han har absolut varit bättre i sin karriär, men han har en hunger att spela hockey, och blir viktig för KHK. Inget snack

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!