Här är de 15 bästa värvningarna i SHL

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

VM avslutades förra helgen och det är 101 dagar till SHL-premiären 2014/15.

Men här är trösten för Sveriges alla hockeyfans: Silly season, som pågår med full kraft.

SPORT-Expressen rankar här de 15 bästa värvningarna i ligan just nu (1 juni).

1. Artturi Lehkonen, Frölunda

Foto: Joel Marklund

Kommentar: Supertalang som gjorde 30 poäng på  45 matcher i finska ligan redan som 16-åring. Har potential att bli en framtida toppspelare i NHL och kan blomma ut redan i  år.


2. Jonas Ahnelöv, Modo

Storspelade i VM och var lite av en skräll att han återvänder till Modo. En av ligans bästa backar som får dra ett jättelass kommande säsong.


3. Daniel Zaar, Luleå

En av silly seasons mest eftertraktade spelare. Poängkung i kvalserien och stor utvecklingspotential. Har undertecknat NHL-kontrakt men lär spela SHL.


4. Mikko Lehtonen, Skellefteå

Foto: Olle Wande

Haft ett par halvtunga säsonger men är bara 27 och ska vara som bäst nu. Får "komma hem" till Skellefteå och lär få en stor roll i laget.


5. Pathrik/Ponthus Vesterholm, Brynäs

Foto: Olle Sporrong

Tvillingarna får räknas som en. Riktigt bra i Karlskoga, kan bli en hit i SHL. Pathrik är mer av en målskytt och gjorde producerade mer i vintras.


6. Julius Hudacek, Örebro

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Vad Örebro saknade förra säsongen var en målvakt som kan vinna matcher åt dem. Det är precis den spelartypen de nu får i svenskbekantingen Hudacek.


7. Mikael Tellqvist, Djurgården

Foto: Michael Berggren

Det pratades om många olika hemvändare, men Djurgården fick kanske den bästa man kunde få. Rutinerade Tellqvist kan än, och kommer bidra med lugn.


8. Tomi Sallinen, Leksand

Foto: Sean Kilpatrick

En center som är på väg in i sin prime. Snittade ungefär en halv poäng per match i finska ligan förra året och det räckte till en plats i det finska VM-laget.


9. Oscar Fantenberg, Frölunda

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Tvåvägsback med hög potential. Kan användas i alla situationer och känslan är att han kan växa under Roger Rönnbergs ledning.


10. Lennart Petrell, Luleå

Foto: Liam Richards

En storväxt och rivig forward som kan producera en del poäng också. Kommer kunna bidra med både fysik och puckspel.


11. Broc Little, Linköping

Foto: Andreas L Eriksson

En smart, snabb spelare som visat förut att han kan producera poäng på SHL-nivå. Lär passa bra i Linköpings offensiva filosofi.


12. Daniel Larsson, Luleå

Foto: Kenta Jönsson

En målvakt som fått kriga bakom ett svajigt försvar i AIK. Bör kunna konkurrera ut Mark Owuya och vara Luleås förstaval.


13. Nick Sörensen, Skellefteå

Foto: Joel Marklund

Hårt jobbande spelare som lär passa in i Skellefteå. Finns en offensiv uppsida, snittade nästan en poäng per match i JVM senast.


14. Anton Hedman, Färjestad

Foto: Olle Wande

Hedman är ingen puckvirtuos men SHL:s hårdaste tacklare (kliver tyvärr över gränsen ibland). Hans blotta närvaro stressar backar i sarghörnen.


15. Jonas Frögren, Leksand

Foto: Olle Wande

Ej vindsnabb eller magisk med pucken, men kan fortfarande spela rejält och bidra med ledarskap. Någon att hålla i handen när det blåser snålt.