Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Årets 15 tyngsta värvningar i SHL

Niklas Svedberg Foto: JUSSI ESKOLA / BILDBYRÅN
Erik Gustafsson Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jacob Josefson Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

SHL har som vanligt fyllts på med stjärnkraft inför årets säsong då flera lag har rustat för att i april få lyfta Le Mat.

Mycket kan också hända under veckorna som återstår fram till seriepremiären.

Men här är de 15 tyngsta nyförvärven i SHL just nu.flera 

15) Markus Ljungh, forward, HV71 (från Djurgårdens IF)

En underskattad spelare som flugit lite under radarn i Djurgården. Eller ja, inte under HV71:s radar som här gjort en klassvärvning som kommer att bli väldigt spännande att följa. Ytterst låg floppchans här.

14) Juhamatti Aaltonen, forward, Skellefteå AIK (från Bern, Schweiz)

Omöjlig att veta var man har, men hans höga nivå som han håller när han är på humör ger honom en plats på den här listan. Kan dominera och göra vad han vill, i vilken match som helst. Ville verkligen till Skellefteå.

13) Nicklas Danielsson, forward, Brynäs IF (från Lausanne, Schweiz)

"Nicky D" har öst in poäng i den schweiziska ligan som håller erkänt bra nivå, och med Aaron Palushajs sorti från Brynäs så kommer mycket av lagets offensiv att handla om Danielssons skott och speluppfattning. 

12) Dick Axelsson, forward, Djurgårdens IF (från Färjestad BK)

Visade förra säsongen att han fortfarande är en av ligans främsta forwards, och gjorde stundtals som han ville i Färjestad. Får nu bo i huvudstaden där han trivs, vilket lär höja honom ytterligare i vinter.

11) Mathis Olimb, forward, Skellefteå AIK (från Linköping HC)

Trots att det gick rätt dåligt för Linköping förra säsongen så lyckades den norska trollkarlen göra 39 poäng ändå. Lär göra fler poäng i vinter, med storstjärnorna Lindström och Möller som vapendragare.

10) Nils Andersson, back, HV71 (från Malmö Redhawks)

Bra på det mesta, och framför allt i offensiv zon där han burit Malmös power play i ett par säsonger nu. Kommer nu till bättre omgivning och känslan är att det kan bli Anderssons poängbästa säsong i vinter.

9) Niclas Andersén, back, Brynäs IF (från Jokerit, KHL)

Klassback som varit nära att flytta hem till Sverige i flera år känns det som. Har nu till slut bestämt sig för att de facto göra det, och Andersén lyfter en redan stark backuppsättning till en mäktig nivå.

8) Simon Önerud, forward, HV71 (från Sibir Novosibirsk, KHL)

Vann guld senast han återfanns i HV71, och var då också en av huvudpersonerna bakom lyftet av Le Mat. Har ett gigantisk HV-hjärta, och kommer att lyfta alla i sin omgivning med sin energi och sin vinnarskalle.

7) Niclas Burström, back, Växjö Lakers (från Yugra Khanty-Mansiysk, KHL)

Var en av SHL:s bästa backar i flera år innan han bestämde sig för att testa lyckan i KHL, där det gått lite tyngre. Tillbaka i svensk ishockey finns det dock inget som talar för att det inte ska bli succé.

6) Mattias Sjögren, forward, Rögle BK (från ZSC Lions, Schweiz)

Var en av SHL:s främsta centrar när han lämnade Linköping 2015. Återvänder nu till ett intressant Rögle där han kommer att bli en ledare på och utanför isen. Är noggrann och klok i alla sina beslut. 

5) Aaron Palushaj, forward, Örebro HK (från Brynäs IF)

Bar Brynäs offensiv förra säsongen och var en av hela ligans främsta forwards. Skapade nästan kaos i Gävle när nyheten kom att han valt att lämna laget för en rival. Kommer att bli nummer ett i ÖHK. Kioskvältare.

4) Broc Little, forward, Linköping HC (från Davos, Schweiz)

Broc Little är i det närmaste en garant för 20 mål eller fler, och är dessutom redan väl inskolad i SHL. Här har Linköping en spelare att luta sig tillbaka mot, och topp tio i poängligan känns nästan givet.

3) Niklas Svedberg, målvakt, Timrå IK (från Iowa Wild, AHL)

Finns inget nyförvärv, eller knappt någon spelare alls, i SHL som kommer att vara lika viktig för sitt lag som Niklas Svedberg. Timrå lär kampas i botten och då blir skickliga mästarmålvakten från 2012 vital.

2) Jacob Josefson, forward, Djurgårdens IF (från Buffalo Sabres, NHL)

Vi har sett hemvändare från NHL komma till SHL förut, ofta med tveksamma insatser. Men vi har sällan sett spelare i Josefsons ålder komma hem, och det höjer wow-faktorn här. Kommer vara avgörande i båda zonerna.

1) Erik Gustafsson, back, Luleå från (Neftekhimik Nizhnekamsk, KHL)

Efter flera år av konstiga värvningar som floppat har Luleå nu ändrat strategi - och som de gjort det. Erik Gustafsson är en klassvärvning deluxe. Är inte flashig på något sätt men ändå så bra i allt han gör.