Han tvingas lämna – trots insamlade miljonbeloppet

Expressens Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar SHL-säsongen som fick ett abrupt slut.
Konstantin Komarek erbjuds inte nytt kontrakt
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Joel Lassinantti blev i helgen klar för Sotji
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Insamlade pengar skulle ge Luleå möjlighet att förlänga kontraktet med Joel Lassinantti.

Men trots att målvakten nu blivit klar för KHL kommer pengarna inte kunna användas till någon annan spelare.

– De var öronmärkta åt honom, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD. 

Förra veckan meddelade Luleå Hockey att man var nära en lösning med Joel Lassinantti. Klubbens vd Stefan Enbom berättade att supportrarna, med Minecraft-gundaren Jakob Porser i spetsen, bidragit med miljonbelopp via en swishkampanj.

– Huvuddelen av pengarna har vi faktiskt fått från supportrar. En supporter har bidragit med lite mer än de andra. Och det är Jakob Porser. Han är en viktig del i det här. Men det är många som har swishat bidrag till oss, sa Enbom till NSD. 

Konstantin Komarek lämnar Luleå

Under lördagen blev dock Joel Lassinantti klar för KHL-klubben Sotji. Och nu meddelar klubben att de insamlade pengarna som skulle gått till Lassinanttis lön inte kommer att kunna läggas på någon annan spelare.

– Vi har inte möjlighet att lägga pengarna som hade samlats in för att finansiera Joels kontrakt på någon annan spelare, säger sportchefen Stefan Nilsson till NSD.

– Utan de var öronmärkta åt honom.

Det innebär fortsatt att Konstantin Komarek, som gjorde 14 poäng på 19 matcher när han kom in under slutet av förra säsongen, inte erbjuds något nytt kontrakt.

– Vi tycker han gjorde ett bra jobb, och hoppades kunna hitta en lösning. Men vi har meddelat honom att vi inte har någon möjlighet att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Det är beklagligt att det har blivit så här, men vi har en budget att förhålla oss till, säger Stefan Nilsson.

Se höjdpunkter från Luleå-Färjestad (4–1) i februari 2020, strax innan säsongen tog slut.