Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han ska hjälpa SHL att stoppa filmare

Pontus Petterström. Foto: BILDBYRÅN
SHL:s sportchef Johan Hemlin. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Pontus Petterström i Skellefteå AIK. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

SHL ska tillsätta en person som hjälper till att få bort filmare och fula tilltag på isen. Nu ser han ut att ha hittat den personen.

SportExpressen kan avslöja att den tidigare Skellefteåspelaren, Pontus Petterström, kommer att börja arbeta för SHL, och ska vara den som håller dialog med spelarna som varit uppe för granskning i situationsrummet.

Den 25 mars, i samband med en kvartsfinalmatch mellan Malmö och Frölunda, så avslöjade SHL:s sportchef, Johan Hemlin för C More, att man avsåg att anlita en person som kunde hjälpa till.

– Det handlar om en roll där en före detta spelare, som besitter regelkunskaper, ska ha vara en slags ”heads up” till spelarna, sa Johan Hemlin.

– Han ska signalera när det har varit lite väl många förstärkningar, eller om någon har haft armbågen högt uppe, och helt enkelt skicka varningsklockor till spelarna, sa Hemlin.

Många spelare är nämligen uppe för granskning flera gånger hos situationsrummet. Men när en spelare inte anmäls, så får ingen heller reda på att man varit uppe för granskning.

Här kommer Petterström in i bilden. Han ska få rollen att vara en länk mellan ligan och spelarna. Någon som kan säga till att det är dags att lugna ner sig.

 

LÄS MER: Anton Hedman klar för ny SHL-klubb. 

Värvades av Hemlin till Linköping

Pontus Petterström och Johan Hemlin har en långvarig relation. Redan 2008 jobbade de tillsammans när Hemlin värvade Petterström till Linköping. 

Sedan ett år tillbaka har Petterström avslutat sin aktiva hockeykarriär. Han har sedan dess arbetat med ett civilt jobb i Skellefteå. Nu kommer han börja arbeta för SHL, som ett uppdrag sidan om.

Tanken är att göra spelarna betydligt mer medvetna, och på det sättet hoppas man att få bort saker som filmningar, fula armbågar och tacklingar som kanske ligger på gränsen, och en bit över.

SHL:s sportchef Johan Hemlin har sökts för en kommentar, men hälsar i sms att han är på resande fot till Luleå och inte kan prata.