Fredrik Pettersson-Wentzel. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFredrik Pettersson-Wentzel. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Fredrik Pettersson-Wentzel. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERG / EXPRESSENFoto: DANIEL MALMBERG / EXPRESSEN
 Foto: DANIEL MALMBERG / EXPRESSEN

HV 71 är ute efter en ersättare till målvakten

Publicerad

HV 71:s målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel kommer att missa inledningen av årets SHL-säsong.

"PW" har under sommaren opererats för en skada i sin höft.

Något som lagläkaren Jonas Kalman bekräftar:

– Ja, han kommer att missa matcher inledningsvis. Vi har ett estimat för hans återkomst men det håller vi för oss själva. Det kan vara plus-minus några veckor. 

Fredrik Pettersson-Wentzel fick följa HV 71:s slutspel från bänken under våren, när Linus Söderström storspelade och bar laget till ett efterlängtat SM-guld.

Och nu kan SportExpressen avslöja att burväktaren kommer att få följa inledningen av SHL i höst från läktarplats. Det då 25-åringen opererats för en skada i sin höft.

En skada han drogs med redan under slutet av föregående säsong.

– Ja, precis. Det gick helt okej att prestera med den men vi planerade tidigt i våras att vi skulle göra den här operationen i sommar, säger Kalman.

Vi har uppgifter på att han kommer att missa inledningen av säsongen?

– Ja, han kommer att missa matcher inledningsvis. Det är lite tidigt att säga än kanske, men han har ett rehabprogram att följa här i sommar och kommer ju ligga lite efter i träningen där i höst. 

När kan han vara tillbaka?

Vi har väl ett estimat men det håller vi nog för oss själva. Det kan vara plus-minus några veckor, men det viktigaste är att han fått göra den här operationen.

HV 71 jagar nu ersättare för "PW"

Mästarklubben har sedan den 19 juni förstärkt truppen med Bill Sweatt, Tom Hedberg (som kommer att lånas ut till IK Oskarshamn) och Max Wärn.

Nu tvingas sportchefen Johan Hult se sig om efter en ersättare för "PW" som kan avlasta Linus Söderström vid säsongens början.

Och SportExpressens uppgifter gör gällande att det är ett jobb som Hult redan har inlett, sportchefen ska redan nu vara ute och leta efter en backup till guldmålvakten. 

SportExpressen har sökt Johan Hult för en kommentar...

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag