Joakim Nygård. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNJoakim Nygård. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Joakim Nygård.  Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Nygård i match mot Örebro. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNNygård i match mot Örebro. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Nygård i match mot Örebro.  Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Han nobbar NHL – stannar i Färjestad

Publicerad

Joakim Nygård hade en stark säsong med Färjestad och många förväntade sig att han nu skulle pröva lyckan i Nordamerika. 

Men Nygård berättar nu att han kommer att stanna. 

– Färjestad har fått det beskedet av mig, säger han till NWT

Med sina 34 poäng (17+17) var Joakim Nygård delad trea i Färjestads poängliga den här säsongen. Det är hans bästa säsong någonsin poängmässigt och många har förväntat sig att den vindsnabbe 25-åringen skulle smida medan järnet var varmt och pröva lyckan i Nordamerika. 

Så blir det inte. Inte än i alla fall. 

Nygård säger till NWT att han förblir Färjestad trogen även nästa säsong. 

– Färjestad har fått det beskedet av mig. Jag siktar på att göra en kanonsäsong i SHL för att skaffa mig ett ännu bättre utgångsläge till att få ett NHL-kontrakt efter nästa säsong, säger han. 

Nygård vill få ett bättre NHL-bud

Nygårds agent Radek Hamr säger att han och Nygård hoppas att ännu en stark säsong i FBK ska göra Nygård het på NHL-marknaden. 

– Jocke tar ett år till i Färjestad. Han ska göra en kanonsäsong med mycket istid för att vara mer redo att åka över efter nästa vinter. Alternativet hade varit att åka över redan nu och acceptera ett sämre bud och ett sämre utgångsläge. Jocke ska bli större, starkare, mer mogen och bättre i allt till nästa säsong, säger Hamr. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag