Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han nobbar Brynäs – avslutar nu karriären

Brynäs vann mot Malmö – Nick Olesen: ”Det var på tiden”
Foto: JUSSI ESKOLA / BILDBYRÅN
Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅN

Henrik Karlsson, 37, var aktuell för Brynäs. 

Istället väljer målvakten nu att lägga av, det berättar han för Hockeysverige.se

Den 37-årige målvakten Henrik Karlsson var utan kontrakt efter att ha lämnat det kazakstanska KHL-laget Barys Astana i våras. 

Då väcktes också tankarna på att lägga av. 

Förra veckan kunde däremot SportExpressen berätta att det fanns intresse för en comeback till SHL och att Brynäs var ute efter målvaktens tjänster. Viktor Andrén kan lämna klubben och Brynäs är på jakt efter en ny målvakt.  

Karlsson kräftade då att det fanns en dialog mellan honom och klubben.   

För Hockeysverige.se berättar nu målvakten att det inte kommer att bli något spel i Brynäs –och inte någon annanstans heller. Istället avslutar han karriären. 

– Det har funnit lite intresse från några klubbar och Brynäs var intresserade. Klart att det väcktes någonting i mig, men jag kände mig jättenöjd och har tänkt lägga av, säger han till sajten. 

Karlsson har tidigare representerat SHL-klubbar som Färjestad och Skellefteå. De senaste fem åren har han dock spelat i Kazakstan och år 2018 valde han att byta från Tre Kronor och i stället representera Kazakstan. 

Brynäs krossade Leksand