Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han lämnar Djurgården – är klar för konkurrent

David Bernhardt Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
David Bernhardt under JVM 2017. Foto: BILDBYRÅN

Djurgården bryter kontraktet med David Bernhardt.

21-åringen fortsätter i stället karriären i SHL-konkurrenten Växjö Lakers.

– Vi har tittat på David under en längre tid och när det nu infann sig ett läge valde vi att slå till, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson

Huddingefostrade David Bernhardt har tillhört Djurgården de senaste sju säsongerna. Men nu lämnar backen klubben för spel i Växjö Lakers.

”David har denna säsong haft mindre istid och förtroende än föregående år och därför har vi i samförstånd kommit överens om att gå skilda vägar så att David får möjlighet till fortsatt utveckling i Växjö Lakers”, skriver Djurgården på sin hemsida.

David Bernhardt har producerat en assist på 16 SHL-matcher den här säsongen. Förra säsongen gjorde han 1 mål och 10 assist på 51 matcher. 

Bernhardt skriver tvåårskontrakt med Växjö

Bernhardt spelade JVM för två år sedan och är draftad av Philadelphia Flyers. Nya kontraktet med Växjö sträcker sig över säsongen 2020/2021.

- David är en mycket spännande back som vi tror kommer passa mycket bra in i vårt spelsätt. Som spelare är det en väldigt spelande och rörlig back som ansluter till laget. Vi har tittat på David under en längre tid och när det nu infann sig ett läge valde vi att slå till, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.