Chris Campoli och Erik Christensen Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNChris Campoli och Erik Christensen Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Chris Campoli och Erik Christensen Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Erik Andersson Foto: Stefan PerssonErik Andersson Foto: Stefan Persson
Erik Andersson Foto: Stefan Persson

"Han har haft kontakt med andra klubbar"

Publicerad

Chris Campoli är en av flera spelare som sitter på utgående kontrakt i HV 71.

Han var en av lagets främsta backar den gångna säsongen - men än är både hans och flera andra spelares framtid i klubben oklar.

– Jag vet inte än. Vi kommer förmodligen att ha möten den här veckan och diskutera vidare, men jag är inte säker på var jag kommer att spela nästa säsong, säger Campoli.

 

Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

HV 71:s säsong fick ett dystert slut när de åkte ut mot Skellefteå i kvartsfinalserien med 4-0 i matcher.

Och backen Chris Campoli kunde inte dölja sin besvikelse efter uttåget.

– Vi kämpade hårt och jag kommer aldrig komma över känslan att inte räcka till. Det har varit ett så stort privilegium att spela för den här klubben. Efter förlusten känns det som man har svikit folk. Kanske när man har analyserat längre fram att man kan känna något bra över hur vi kämpade. Men nu är det tufft, sa han då.

Campoli: "Min agent har haft en del kontakt"

Den assisterande lagkaptenen var en av klubbens främsta backar den gångna säsongen, men det är ännu inte klart om det blir någon fortsättning i HV 71.

– Jag vet inte än. Vi kommer förmodligen att ha möten den här veckan och diskutera vidare, men jag är inte säker på var jag kommer att spela nästa säsong, säger Campoli.

Han berättar också att han inte känner till att det ska ha kommit några konkreta anbud från andra klubbar.

– Min agent har haft en del kontakt men vad jag vet så har vi inte haft några diskussioner med andra klubbar, säger backen.

Men även om det inte är klart var Campoli spelar nästa säsong är han tydlig med att han gärna stannar i Jönköpingsklubben.

– Om HV inte vill ha kvar mig så måste jag fundera på vad jag vill göra. Men min första prioritet, om jag spelar i Sverige, är den här klubben. De har varit fantastiska mot mig, jag har tyckt om att spela här, jag gillar verkligen Jönköping och jag är stolt över att säga att jag har varit en del av det, säger Campoli.

Christensen: "Har uttryckt att jag vill stanna"

Och inte heller Erik Christensen vet om han blir kvar i klubben - även om han gärna skulle vilja.

– Jag har uttryckt att jag vill stanna. Men med den säsongen jag hade - den var inte speciellt bra - så kan man inte veta vad som händer, säger Christensen.

Och även om flera andra - däribland svenska - klubbar har visat intresse är han tydlig med att han inte skrivit på något kontrakt ännu.

– Jag har inte skrivit på för någon klubb. Det kan jag ärligt säga. Vi nordamerikanska spelare skriver inte nya kontrakt när vi redan har kontrakt med en annan klubb, det känns väldigt konstigt för mig att skriva kontrakt med en annan klubb då. Men om HV 71 säger till mig att de inte vill ha kvar mig så kommer jag överväga att kolla på annat, säger han.

Christensen: "99 procent säker på att jag stannar i Sverige"

Men även om det inte skulle bli någon fortsättning i HV 71 är Christensen säker på var han vill spela.

– Jag är 99 procent säker på att jag stannar i Sverige. Jag har inget intresse av att flytta till Ryssland eller Schweiz eller Tyskland. Jag gillar Sverige, jag gillar ligan och hockeyn här, säger han.

Och inte heller Erik Andersson vet var han spelar nästa säsong - även om han precis som sina lagkamrater vill spela i HV 71.

– Båda parterna vill väl nå en lösning men det är väl inte helt klart än, säger han.

– HV 71 är absolut förstavalet men sen får vi se vad som händer framöver.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag