Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han coachar HV nästa säsong - enligt Dahlén

Foto: Lars Andersson

MALMÖ. Anders Olsson är HV 71:s nya assisterande tränare – och enligt sparkade Ulf Dahlén är det redan klart att Olsson som tar över som huvudtränare i Jönköping nästa säsong.

– Dom berättade att Torgny Bendelin kommer att vara huvudlärare den här säsongen och skola in Anders och sen kommer Anders att ta över nästa säsong, säger Dahlén i en intervju med Mittmedia/Östersundsposten.

– Inga kommentarer, säger Anders Olsson till Sportexpressen.se

HV 71 upplever en tuff säsong och har redan valt att sparka huvudtränaren Ulf Dahlén. I en intervju med Mittmedia/Östersundsposten berättar Dahlén om hur det gick till när han fick lämna jobbet – och samtidigt är det enligt Dahlén redan klart att Anders Olsson blir HV 71:s huvudtränare nästa säsong.

– Dom berättade att Torgny Bendelin kommer att vara huvudtränare den här säsongen och skola in Anders och sen kommer Anders att ta över nästa säsong, säger Dahlén i intervjun.

"Väldigt smickrande"

Något som Olsson själv inte vill uttala sig om.

– Inga kommentarer, men det är väldigt smickrande att höra de orden från Ulf Dahlén, säger Olsson.

– Vår målsättning nu är att göra bra ifrån oss den närmaste tiden och bara lägga fokus på det nu. Nästa säsong får vi ta då, säger Olsson.

"Missuppfattning"

HV 71:s general manager Ola Thorwalls menar att Dahlén har missuppfattat allt under mötet då han fick sparken.

– Det måste vara en missuppfattning. Det är bara den här säsongen ut. Det är för tidigt i nuläget att säga något. Den nya konstellationen med Torgny som huvudtränare har bara gjort en match, säger Thorwalls.