Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir ny huvudtränare i AIK

Tomas Mitell.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roger Melin.
Foto: PAVEL KOUBEK/TT

AIK Hockey har fått en ny huvudtränare efter Roger Melin. 

Det blir Tomas Mitell, före detta assisterande tränare i Mora. 

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. 

Roger Melin meddelade redan innan säsongen var över att han skulle lämna tränarpositionen i AIK. Klubben misslyckades sedermera att ta sig till SHL – men nu har man utsett mannen som ska försöka lyckas där föregångaren gick bet. 

Det rör sig om Tomas Mitell, som inledde tränarkarriären för tre år sedan i Västerås och senast var assisterande till Jeremy Colliton i Mora.

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.  

– Tomas har egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver.

Mitell tränar i AIK

Mitells kontrakt är skrivet på ett år och inkluderar en option om förlängning på ett år. 

– Jag gillar det sättet de har spelat på i mångt och mycket. Just farten och intensiteten är något som är ett måste i dagens hockey. Utan dessa två ingredienser är det svårt att vinna matcher. Däremot kan vi behöva strukturera upp spelet med puck och vara mer aggressiva över hela banan, säger Mitell. 

– Ledarskapet kommer bli mer fokuserat på att utveckla individen som i sin tur leder till bättre lagspel. Det är en kombination mellan ledare och spelare. Det gäller att få dem motiverade och inspirerade. 

– Det finns mycket potential i laget – det är upp till oss tillsammans att nå vår fulla kapacitet.