Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir ny huvudtränare i AIK

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tomas Mitell.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roger Melin.
Foto: PAVEL KOUBEK/TT

AIK Hockey har fått en ny huvudtränare efter Roger Melin. 

Det blir Tomas Mitell, före detta assisterande tränare i Mora. 

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. 

Roger Melin meddelade redan innan säsongen var över att han skulle lämna tränarpositionen i AIK. Klubben misslyckades sedermera att ta sig till SHL – men nu har man utsett mannen som ska försöka lyckas där föregångaren gick bet. 

Det rör sig om Tomas Mitell, som inledde tränarkarriären för tre år sedan i Västerås och senast var assisterande till Jeremy Colliton i Mora.

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.  

– Tomas har egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver.

Mitell tränar i AIK

Mitells kontrakt är skrivet på ett år och inkluderar en option om förlängning på ett år. 

– Jag gillar det sättet de har spelat på i mångt och mycket. Just farten och intensiteten är något som är ett måste i dagens hockey. Utan dessa två ingredienser är det svårt att vinna matcher. Däremot kan vi behöva strukturera upp spelet med puck och vara mer aggressiva över hela banan, säger Mitell. 

– Ledarskapet kommer bli mer fokuserat på att utveckla individen som i sin tur leder till bättre lagspel. Det är en kombination mellan ledare och spelare. Det gäller att få dem motiverade och inspirerade. 

– Det finns mycket potential i laget – det är upp till oss tillsammans att nå vår fulla kapacitet.