Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir nästa person att lämna kaoset i Brynäs IF

Ur arkivet. Brynäs säkrade platsen i SHL nästa säsong.
Michael Campese.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Campese.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs kommer behöva leta efter en ny klubbdirektör.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Michael Campese gjort sitt i föreningen. Beslutet kommer troligtvis att kommuniceras under den kommande veckan.

Brynäs, som klarade sig kvar i SHL efter ett ångestladdat kval mot HV71, har en av föreningens värsta säsonger bakom sig. 

Föreningen har varit i gungning från början av säsongen till vårkanten, och krisrubrikerna har stått som spön i backen. 

Under veckan kulminerade det när en av lagets spelare begärdes häktad misstänkt för våldtänkt och misshandel av sin tidigare flickvän. 

Och samtidigt som den utredningen pågår, så kan SportExpressen nu avslöja att den sista personen på en ledande position, nu också kommer att lämna.

Sedan tidigare står det klart att huvudtränaren Peter Andersson fått sparken, sportchefen Micke Sundlöv valde att tacka nej till Brynäs ettårsförslag och ordförande Jürgen Lorenz har avböjt omval som styrelseordförande.

Michael Campese lämnar Brynäs

Michael Campese har omgärdats av rykten hela våren. Så sent som i början av mars kunde Hockeynews.se berätta att Campese skulle försvinna. Men ingenting hände då.

Men nu är det klart.

Han har sedan slutet av mars endast pratat med media två gånger, det första tillfället innan kvalet mot HV71 då han gästade C More och det senaste när han svarade på frågor i lokaltidningen GD. 

Vad SportExpressen erfar var intervjun med GD den sista han gjorde i rollen som klubbdirektör för Brynäs. Han ska, enligt uppgifter, inte jobba kvar i föreningen.

Beslutet skulle ha meddelats internt inom Brynäs i slutet av den här arbetsveckan, men i sista stund ställdes mötet in, vilket bekräftas av källor inom Brynäs organisation, som SportExpressen har pratat med. 

Michael Campese och ordförande Jürgen Lorenz har båda sökts för en kommentar, utan framgång.

En spelare i Brynäs har häktats misstänkt för våldtäkt och misshandel i en nära relation. Så här säger hans advokat Gustaf Andersson om beskedet.