Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nowick stängs av – efter sparken

Foto: SIMONE SYVERSSON / STELLA PICTURES/SIMONE SYVERSSON SIMONE SYVERSSON
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Darren Nowick delade ut en spark mot Färjestads Adam Ginning.

Nu stängs Skellefteåspelaren av i två matcher.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

Det var efter en tilltrasslad situation i mitten av den andra perioden som Darren Nowick fick matchstraff. Reprisbilder visade hur amerikanen liggandes delade ut en spark mot Färjestads Adam Ginnings ben.

– Den gränsen går man inte över, sade C Mores expert Niklas Wikegård i sändningen.

Under fredagsmorgonen meddelade SHL att Nowick anmälts till ishockeyförbundets disciplinnämnd för händelsen. 

Nu döms Darren Nowick till två matchers avstängning och tvingas också böta 8 750 kronor för ”kicking a player”. Disciplinnämnden lyfter fram forwarden att är återfallsförbrytare och att sparken riskerade att skada motståndaren.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.