Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Loob om timmarna som skakade FBK

Håkan Loob.
Foto: STEFAN PERSSON
Robin Rahm.
Foto: JOHANNA LUNDBERG

Håkan Loob har tillbringat decennier i Färjestads organisation.

Nu har den avgående ikonen avslöjat sin general manager-karriärs mörkaste stund. 

– Det var inget jag hade önskat på något sätt, säger Loob till VF. 

Håkan Loob har länge varit synonym med Färjestad. Direkt efter att han avslutade sin spelarkarriär 1996 tog han över sportchefsrollen – ett uppdrag som utvecklades till posten som general manager.

I januari meddelade Loob att han skulle lämna FBK när säsongen var över. Fredag sker det sista passet – sedan blir det ett nytt kapitel i sagan om Håkan Loob. 

"Oerhört jobbigt"

I en intervju med Värmlands Folkblad sammanfattar Loob sin tid som FBK-bas, bland annat genom att avslöja vilken som varit hans mörkaste stund på jobbet: när det uppdagades att målvakten Robin Rahm använt sig av anabola steroider.  

– Det som verkligen fick mig att svettas var Robin Rahm och dopningen. Att en så otroligt härlig kille skulle hamna i en sån sak och tvingades oss i Färjestad BK att agera inom några timmar, mot honom, media, sponsorer. Det var inget jag hade önskat på något sätt. Framför allt var det så oerhört jobbigt för människan Robin Rahm, säger Loob till VF. 

"Det skapas myter"

Han diskuterar också vad han uppfattar som SHL-världens orättvisa bild av Färjestad. 

– Det jag inte gillar är att det har skapas så mycket myter, att vi skulle vara en maffia som bara skyddar oss själva. Hela vägen från Kjell och Lars Glennert till nu har Färjestad BK jobbat stenhårt för att främja svensk hockey och ställt upp för andra lag. Jag kan tycka att det har blivit orättvist ibland, säger Loob. 

Loob har inget nästa uppdrag färdigplanerat. Men han öppnar för att ta ett jobb som tv-expert i framtiden. 

– Det lockar och har alltid varit en dröm. Men det ska finnas plats och utrymme också, säger Loob.