Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Loob: "Vi har träffat Dick Axelsson"

Färjestad bekräftar att de varit i kontakt med Dick Axelsson.Foto: Fredrik Sandberg / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Dick Axelsson har redan sagt att han återvänder till SHL nästa säsong.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Färjestad kommer att tappa flera av sina offensiva nyckelspelare.

Men här är en som kan återvända - Dick Axelsson, som redan bekräftat att han kommer att spela i SHL nästa säsong, har varit i kontakt med Håkan Loob.

– Vi har träffat Dick, säger Loob till Värmlands Folkblad.

Dick Axelsson gjorde tre lyckade säsonger i Karlstad efter att ha anslutit till laget under säsongen 08/09. Det blev totalt 75 poäng på 114 matcher och med sin skickliga klubbteknik blev Dick snabbt en publikfavorit bland Färjestads supportrar.

De senaste tre åren har 29-åringen spelat i Schweiz och HC Davos där han under sitt första år vad med och blev schweizisk mästare - nu vill han tillbaka till SHL.

– Han har sagt att han vill satsa på spel i Sverige men inte funderat på i vilken klubb han vill spela, säger Loob till VF.

Nu kan Värmlands Folkblad avslöja att publikfavoriten varit i kontakt med Färjestad om nästa säsong.

– Vi har träffat Dick och frågat honom om hur han ser på saker och ting. Vi vill höra hur landet ligger och veta om vi är ett alternativ överhuvudtaget.

LÄS MER: De här kan lämna FBK - och den här kvartetten blir lagets första nyförvärv

Varit skadad under säsongen

Dick har den här säsongen bara spelat åtta matcher på grund av en knäoperation som han rehabiliterat under vintern - nu ska han vara på väg mot fullt frisk status och detta är något Färjestad har koll på.

– Det är något vi ville förhöra oss om, att han blir hundra procent återställd. Men hans rehab verkar ha gått väldigt bra och han står på en stark grund för att vara färdig till nästa säsong.

Mälarhöjden/Bredängsprodukten är en spelare som många sportchefer vill ha i sitt lag, och Loob räknar kallt med att fler klubbar hört sig för med Dick om nästa säsong.

– Så kan det nog vara. Men jag tror inte det bara handlar om pengar, det handlar nog mycket om var Dick kan tänka sig trivas också.